@Alucard, trochę ciężko Ci doradzać.
Nie rwę się specjalnie do tego, bo wydaj mi się, że więcej wiesz o nowych słuchawkach niż ja.
Starych Ci nie proponuję, bo mi się wydaje że takich nie szukasz. Tanich, dobrze grających również.
Mam przeczucie, że tym razem chodzi też oto, by było to coś nietuzinkowego.
Wymyśliłem sobie, że do dobrego dźwięku z małych Grado, też na razie nie będziesz wracał.
Może za parę lat, z sentymentu. Dlatego uważam choć o nich wspominasz, to nie kupisz PS2000x.
Nie uważam żebyś rzucił się na trochę lepsze PS1000. Grado już znasz. :)
AKG K1000 odpowiednio napędzone, może by nawet sprostały większości twoich wymagań i niewątpliwie, byłoby to coś innego. Ale muzyki którą się pasjonujesz, słucha się bardzo głośno i brała by w tym udział "cała okolica".
Jeżeli masz warunki na takie słuchanie i nikomu to nie przeszkadza, to ja bym poszedł w kolumny.
No bo po co mi wtedy ich namiastka? AKG K1000 to stare słuchawki, a o takich miałem nie wspominać.
Ale jest ich, można powiedzieć nowsza wersja, czyli RAAL Requisite SR-1b.
Nawet jeżeli są lepsze od AKG K1000, to zastrzeżenia pozostają te same.
Słuchawki Abyss masz na celowniku. Meze Empyrean i Dan Clark Audio STEALTH nie słuchałem.
@saudio może coś o nich powiedzieć, (bo jak nie sprzedał), ma jedne i drugie.
Z tego co ja mam nic nie polecę, bo wydaje mi się, że nie tego szukasz.
Zastanowił bym się nad Audio Technica ATH-L5000.
Jakby nie było, to limitowana wersja. Wyprodukowano ich tylko 500 szt. Na pęczki ich nie ma. :)
Wyglądają całkiem przyjemnie, a graja ponoć nawet lepiej niż wyglądają.
@pastwa twierdzi, że basu moją wystarczającą ilość i to dobrej jakości.
Nie ma podstaw zakładać, że jest inaczej. W końcu nie oszukałeś się na jego rekomendacji Pioneer SE-Master 1.
Teraz gdy sprawił sobie kolumny, pogadałbym z nim o tych ATH-L5000. Po co mają mu leżeć i się kurzyć. :)
Mimo twojego "były jakieś HiFimany, ale te zupełnie odpuszczam", zasugerowałbym jednak sprawdzenie HiFiMAN HE-R10P.
Mam HE-R10D. Kilka razy tańszy, dynamiczny odpowiednik tego modelu.
To jak grają te słuchawki pozwala domniemywać, że planarne HE-R10P, mogą być tym czego szukasz. :)
Chodzi o ten nowy model, ze zmienionym pałąkiem i gniazdami do wymiennego kabla, już w obydwu muszlach.