Dobra- trochę odespałem zaległości i zabrałem się za pomiary.
Wyszło tak:
Podczas zapisu sygnału 400Hz napięcie na na minusie kondensatora C123 wynosi > ZERO (na plusie zresztą tak samo)
Na drugim kanale dla pewności sprawdziłem tzn C223 również wynosi >ZERO
Podczas zapisywania sygnału na kondensatorze C149 napięcie wynosi > 53-54 mV
analogicznie na C249 napięcie wynosi >45-65 mV
(to zmierzyłem tak z ciekawości co tam po drugiej stronie podczas zapisu widać)
Podczas odtwarzana na kondensatorach C 149 osiąga około 72-73 mV
C 249 skacze w przedziale 52- 72 mV
Ponadto- takie trochę jakby jaja są bo po podaniu sygnału ale podczas gdy przesuw taśmy jest wstrzymany wskaźniki wysterowania dają się sprowadzić do >ZERO< i stoją jak wmurowane. Ale po odblokowaniu przesuwu prawy kanał świruje i trzeba potencjometrem zjechać ustawiony na wstrzymaniu poziom. Nie udaje się bo poziom zapisu skacze na prawym kanale od ok -3 do +3 dB
Przy czym lewy dalej stoi jak wmurowany.
Ustawiony poziom na wstrzymaniu (widoczna wajha pozycja na prawo to >STOP lewo >GO
(dodam dla wnikliwych że wszystkie >systemy< są wtedy na chodzie. Wstrzymanie przesuwu odbywa się na drodze mechanicznej poprzez uchylenie rolki dociskowej, Silnik cały czas kręci )
Poniżej poziom podczas zapisu
Z uwag dodatkowych: jakość zapisu w kanale lewym OK w prawym słychać to co widać na wskaźniku wysterowania :) Oraz bardzo wyraźnie słyszalny wzrost poziomu> szumu
Tak to wygląda na chwilę obecną.
Teraz pójdę i zapodam jakąś muzę z telefonu- niech sobie ponagrywa a ja potem sprawdzę jak mu poszło :)