>> yolaos, 2009-01-07 19:03:53
no dobra panowie to ile należy wydać na takie ala Lutkowe kolumny?
http://cgi.ebay.de/TANNOY-SUPER-GOLD-MONITOR-SGM-12X-LOUDSPEAKERS-LEGEND_W0QQitemZ350111968197QQcmdZViewItemQQptZDE_Lautsprecher_Martin?hash=item350111968197&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318To nie sa akurat Super Red Monitor 12X, a Super Gold Monitor 12X. Sa okolo 5 lat mlodsze. Maja inaczej rozwiazana regulacje zmiany charakterystyki - kolki wkladane w otwory zamiast przelacznikow. Glosnik jest ten sam i wymiary identyczne - w zasadzie spodziewam sie takiego samego dzwieku. Kiedys - jesienia - wystawili identyczne i dokladnie za te sama kwote zostaly sprzedane.
Widze, ze posluguja sie ta sama fotka, bo w prawej kolumnie widac jakgdyby brakowalo lewego gornego rogu.
Ale to nie jest tanio i przy wytrwalosci - czesto trzeba polowac kilka miesiecy na ten model - mozna taniej (z mniejszymi latwiej - pokazuja sie czesciej). Trzeba uwazac tylko przy wyliczeniach z jakiego kraju. Bo jak ze Stanow czy Szwajcarii, to od salkowitej, lacznej kwoty za kolumny i kosztu przesylki dolicza 22% VAT i do tego jeszcze clo. Za wieksze paczki koszty przesylki bywaja spore.
No i oczywiscie zapewne cena zalezec bedzie od stanu kolumn.
Moje 3 pary kolumn, to: dwie SRM 12X i jedna para w malych obudowach - Little Red Monitor 12B
Jako ciekawostke podam, ze np. dla jednego forumowicza, goszczacego kiedys na odsluchu u mnie - jak sie wyrazil - cena 10-12 kzl, w stosunku do tego jak graja, jest cena smieszna, bo coz dzisiaj za dzwiek mozna za to kupic ?
Ja kupilem taniej...