Witam,
Myślę że nadszedł ten moment, aby zabrać się za budowę zestawu projektu Trolesa, a dokładnie: ScanSpeak 3-Way Discovery.
Wstępny projekt obudowy już mam (własny projekt wg wytycznych Troelsa), będzie on wykonany z MDF odpowiednio 22mm ścianki boczne/18mm wzmocnienia wewnętrzne/10+18mm front lub po prostu z kawałka 38mm, zachowam wenwtrzne podfrezowania i wpusty, a całość zostanie wykończona fornirem w kolorze dąb naturalny, front MDF wylakieruje na czarny matowy kolor. Dodatkowo zrobię maskownice, aby elegancko przykryła cały front.
Obudowa i cała konstrukcja będzie dla mnie przyjemna częścią projektu (jestem stolarzem meblowym), aczkolwiek nigdy nie budowałem zwrotnic, i w sumie tego się obawiam, liczę na waszą pomoc :)
Pytanie, jak gdzie, najlepiej kupić cały zestaw lub same głośniki i elementy zwrotnic. Z tego co wiem, to nie wszystkie elementy zwrotnicy są podane do wglądu. Nie ukrywam że najwygodniej byłoby dla mnie gdybym całość potrzebną do budowy miał w jednej przesyłce. Dzwoniłem do Polinku, przekierowali mnie bezpośrednio do Danii do Jantzen Audio.
Niestety jestem kompletnie zielony w tym temacie, liczę na jakieś wskazówki, sugestie hmmm