Premiera monitorów Krzyśka !:)
Zestawy wykonane moim zdnaiem bardzo ladnie, choc nietypowo- pewnie krs uzupelni, bo wyleciała mi z glowy nazwa tej farby :) W kazdym razie przypomina ona lakier strukturalny.
Zestawy nieco podobne do aktywnych monitorów APS, wyposazone w ten sam tweeter, oraz 18cm midbas STX.
Punkt podzialu zwrotnicy z tego co pamietam 1,9KHz
Pierwsze odpalenie "zimnych" kolumn....dźwięk gladki, ladnie ulożony, własciwie wszystko OK, tylko bas w lekkiej defensywie. Zwarty męski/dobitny dxwięk. Może opisze swoje wrażenia po tym jak kolumienki sie nieco rozegraly....ierwsza rzecz to dxwiękowo dosć podobne do aeonów :)- nie da sie chyba od tego uciec stosujac ten sam tweeter ciety poniżej 2KHz....podobnie jak aeony pewnie nie uciekły od podobienstw brzmieniowych do konstrukcji z podobna aplikacją tego tweetera. Żaden to wstyd, bo sprawdza sie :)
Dostajemy klarownośc, ładnie ulożoną scene....barwy jako calość mimo wszytsko w kolumnach Krzyska podobały mi sie bardziej - sa moze mniej "sedziowskie" ale za to bardziej uwazam naturalne....czyli ten sam tweeter daje jakby węcej kolorów - byc moze jest to kwestia wzmacniacza na EL34, który to srednicę ma akurat calkiem OK.
Bas jak dla mnie nawet miejscami nieco za bardzo zaakcentowany z lekko odpuszczoną najniższą oktawą(b-r jednak slychac) Co mnie rozwalilo in plus to lokalizacja basu. Siedzac przed kolumnami ialem perkusiste tnacego po kotlach na okreslonej wysokości,, wokol itp. To daje fun :) Rzadko spotykane nawet przy najdrozszych konstrukcji.
Bardzo in plus pomimo lekkiego pogrubienia samego dołu.
wokale z ładnym timbre, instrumenty szybkie, nic sie nie snulo....odrobina w kierunku emocji i mamy ze wszech miar udana konstrukcję.
krs....bardzo proszę o pomiar thd :)