a teraz w środku, czego tam nie wstawili to chyba tylko huśtawki.....
Zastanawiało mnie dlaczego taka uznana firma stosuje prostacki a wręcz prymitywny mechanizm od Nada czy Duala, mogłoby to sugerować że traktują magnetofon jako dodatek do wzmacniacza i Cd, ale "masa" elektroniki zamiast 2 scalaków sugeruje co innego, no taka hybryda czyli Mamba .... hehehe
Jak to gra.. i tu są oczywiście różne gusta, powiem że mnie nie denerwuje, czyli podobnie do Nada 6325/6340, w porównaniu do Nakamichi Bx 150 czy Cd2 to deczkę inaczej, Naki mają twardsze dupnięcie, a ten jest bardziej muzykalny, ale poprawny.
No i do wyglądu trza by było się przyzwyczaić, ale cała ichniejsza wieża była w całości ładna.
http://www.classicspeakerpages.net/IP.Board/index.php?/topic/4713-any-experience-with-later-ar-teledyne-electronics/W tym egzemplarzu był wymieniony tylko pasek, reszta jak z pudełka, może parę rysek się znajdzie.
Ceny nie są wysokie, ale to magnetofon 2 głowicowy, wygląd mikrofalówki nie pasujący ani do Sony ani tym bardziej do Technicsa, czy warto go mieć w kolekcji pewnie zależy od stanu i chęci, jeśli dobrze ustawiony to może zaskoczyć jak Nady.
Edit, znalazłem swój filmik stary z prezentacji sprzętu :