>> majkel, 2008-09-03 12:16:01
>Planuję być na AudioShow, a jak nie będziemy robić wystawy, bo na to się chyba zanosi, to zrobimy meeting gdzieś >w Warszawie, co?
Myślę, że nie będzie problemu.
>Moja ironia nie miała agresywnego charakteru, w końcu rozmawiam tu z osobami, które niemal wszystkie znam >osobiście. ;)
No to kara Cię ominie ;) Choćby przez wzgląd na ebay\'owe zakupy ;))
Co do reszty się zgadzamy - żeby wygłaszać ostateczne opinie na temat którychkolwiek słuchawek trzeba mieć je odsłuchane na odpowiednim sprzęcie, co nie wyklucza jednak, że może przecież być tak, że nie słuchaliście UE9 na tym szczytowym systemie, choć zapewne system Piotra Ryki to już system wysokiego lotu :) Natomiast cenowo ma się to nijak do systemu z CAL! i to są fakty. Co do vintage vs nowoczesność to oczywiście każdy lubi coś innego, jedni wolą stary stu letni, nakręcany zegarek porządnej szwajcarskiej firmy, inni wolą coś napakowanego najnowszą elektroniką - czas pokazują oba, ten nowszy może nawet dokładniej, ale starsze rzeczy mają "duszę" i "magię" wynikającą nie tylko z innego przedstawiania tego, do czego służą, ale również z wielu innych aspektów. Tak samo jest z samochodami i wieloma innymi rzeczami, chociaż wiem, że niektórzy nie lubią porównań w kwestii audio.
Ważne jest to, że jeden lubi mydło, a drugi powidło, dzięki czemu można zorganizować sobie miły meeting i posłuchać czegoś, czego się nie znało, a potem zdecydować, czy bardziej mi odpowiada moja "droga", czy też jednak brnąłem w ślepy zaułek, bo prawda jest gdzieś indziej :)
Pozdrawiam,