Z szacunkiem czytam Twoje komentarze, Pastwa, ale tym razem się nie mogę zgodzić co do Final D8k. Fenomelne słuchawki z właściwym kabelkiem! Właśnie mam je na uszach i słucham "normalnego"pliku 44,1/16 z albumu The DALI CD - In Admiration of Music, vol 2.
Kabel symetryczny zrobiony na zamówienie u ForzaWorks - nie jakiś flagowy: Clair Hybrid HPC. Podobnie jak słuchawki, jeszcze nie wygrzany, dopiero co dostałem po wielu miesiącach perypetii. Ale wyraźna różnica do standardowego - co do tego nie mam wątpliwości. Moje Staxy dostały potężną konkurencję: Właśnie- świetna przestrzeń, transparencja, holografia, plastyczność, granie trochę poza głową. To wszystko z zachowaniem doskonałego charakteru tonalnego - to obecnie dają D8k.
Przypominam, że używam planarnych przez indywidualnie skonstruowaną krosownicę, z sygnałem z Accu A-50V z pre C-290. Przez te same klocki plus LST mam porównanie ze Staxami (007/1, 009, lambda signature) i z Orfeuszem. To granie Finala może się podobać i to jak! Pastwa: Zapraszam do posłuchania.