jako dawny amator wież, nie koniecznie technicsa, moge doradzic ze jak kupisz jakąkolwiek to będzie jak każda.
A mniej zawile - kupisz starego grata. Jezeli nie snasz sie na elektronice to ni ebędziesz w stani enawet rozpoaznac czy masz chłam z wystawki czy jeszcze pełnowartosciowy sprzet.
Dlatego z zestawów używanych najlepiej kupować urzadzenia niegdyż topowe. Np. z Technicsa to SU-A4 SE-A3, SUA-E-990, albo najmniej SUA-E800. W każdym razie coś z tych dzielonych wzmacniaczy.
Odtwarzacz cd i tuner oczywiście wybierzeż z linii wzorniczej dopasowanej i też model jaki był w niej najwyższy.
I niezbyt stare te urządzenia wybieraj.
Trochę to bez sensu, przestrzegasz przed reanimowanymi klockami a potem ciurkiem wymieniasz drogie najczęściej wskrzeszane do życia, bo da się na nich przyciąć niezłą kasę. SU-A4, SE-A3(bardzo dobre urządzenia, ale znane z awarii) to 80/81 rok. To jak Kolega ma "wybrać niezbyt stare klocki"? Te następne, które wymieniłeś (pewnie chodzi Ci o klocki typu SE-A/SU-C900, 800) nie są zbyt udane a bardzo drogie, choć o kilkanaście lat młodsze. W dodatku do wszystkich wymienionych modeli wzmacniaczy topowe odtwarzacze CD mają drogie i od dawna niedostępne lasery. To tak na zasadzie "kup i płacz" :)
W zasadzie trudno mi polecić jakąś wzorniczo zgraną audiofilską wieże technicsa. Z takich powiedzmy grających ok/poprawnie, bardzo fajnie grało u mnie Zestawienie SL-PS7, RS-B828, SA-AX6 (w trybie Bi Amp) z kolumnami Castle Clayd, B&W P5 lub Trylogy Prince.
Ze starszych np SU-V40, ST-G50, SL-P420/520/720 (uwaga tu drogie niedostępne lasery) i RS-B605/705/905 albo trochę nowszy bardzo fajny RS-TR555 i Castle Chester/Trent II.
To takie budżetowe systemy, które na moje ucho grają ok.
Trochę nowsze a chwalone SU-VX700/800/820/920 ale tych nie miałem u siebie w domu, więc nie wiem jakie kolumny polecić. Do nich pasuje RS-TR555, RS-B828 a CD SL-PS620 (nie drogi popularny z odzysku laser)