Ach ten Gustaw... Jeżdzi hybrydą, słucha muzyki na MACku i to przez szybkie łącze ;-)
Ach ten tetejro..... znowu źle doczytał. Gustaw nie jeździ hybrydą tylko słucha na hybrydzie i to najczęściej analogu a nie cyfry ;-)
Co do cyfrowego źródła do YT to postanowiłem jeszcze bardziej uprościć temat aby nawet komputera nie włączać.
W tej chwili podłączyłem swój telewizor z aplikacją YT na pokładzie. TV ma tylko jedno wyjście optyczne i dlatego jako "hub" cyfrowy postanowiłem wykorzystać amplituner kina domowego. Wyszedłem wyjściem optycznym na amplituner bo przy oglądaniu filmów przydaje się dźwięk 5.1. Następnie z amplitunera wyszedzłem sygnałem z wyjścia optycznego w którym wg instrukcji nic nie jest grzebane pod kątem ingerencji w sygnał. Do tego wyjścia podłączyłem mój DAC Benchmarka, który podaje sygnał na główny system audio czyli na mój wzmak hybrydowy i Focal-e.
Podsumowanie.
Słucham YT w systemie w którym głównym źródłem jest telewizor. Konwersję C/A robi mój Benchmark a ja wybieram utwory za pomocą pilota od TV. Jakość dźwięku, moim zdaniem, jest bardzo dobra. Dodam tylko, że do tego pieprzonego Smart-pilota mogę powiedzieć czego chcę posłuchać (funkcja rozpoznawania mowy) a ten odpowiednich utworów szuka mi w YT. Cwane bydle :)
Tak, wiem. Znajdą się tacy, którzy popukają się po czole. Myślę, że to ci sami, którzy jeszcze kilka lat tamu pukali się w czoło, twierdząc, że z komputera lub urządzenia typu media serwer nie da się uzyskać wysokiej jakości dźwięku :-)
P.S. Faktycznie powyżej 360p, nie licząc 4K, jakość dźwięku się nie zmienia. Ustawiam i tak na najwyższą rozdzielczość aby zminimalizować skalowanie na TV 4K.
P.S.2 Tetejro. Spróbuj podłączyć ten tani tablet do zewnętrznego DAC-a. To chyba nie będzie takie proste.