Jako, ze u mnie odbywalo sie to troche nieszczesne porownanie - nieszczesne, bo kto to widzial porownywac ze soba dwie pojedyncze kolumny, gdzie jedna podpieta pod lewy, a druga pod prawy kanal, ktore to kanaly - jak wiadomo - charakteryzuja sie "innymi skladowymi dzwieku" :-) No ale co do charaktru dzwieku mozna bylo sie zorientowac. W wekszosci zgadzam sie z Kolegami..., moze - wg mnie - wokale byly jednak lepsze z Tannoy-i, choc w jednym przypadku wokal meski rowniez podobal mi sie bardziej z forumowych. Wokale - szczegolnie zenskie oceniam jako bardziej bezposrednie, obecne, namacalne, jasniejsze z Tannoy-i. Ogolnie z Tannoy-i jasniej, natomiast bas barwowo rowniez bardziej odpowiadal mi z Tannoy-i.
Podsumowujac..., trzeba powiedziec, ze szykuja sie niezle brzmiace forumowe kolumny. Juz wstepnie umowilismy sie na "uczciwsze" porownanie jak juz bedzie parka tych kolumn, gdzie bedzie mozna latwiej dostrzec roznice w roznych aspektach brzmienia. A tak w ogole zastanawiam sie dlaczego nie zdecydowalismy sie podpiac kolumn pod ten sam kanal i przerzucac tylko wtyki kabelka - mysle, ze porownanie byloby troche precyzyjniejsze.
Dziekuje Kolegom za odwiedziny i milo spedzony czas.