Dzięki Audiotone. W takim razie poczekam. Tak sądzę, że 511 i 611 to bardzo zbliżone modele. Ale skoro mówisz że ES pokaże więcej...
Mam do Was jeszcze 2 pytania.
1. Dziś posłuchałem trochę kaset tzw. nagranych. Wiadomo, są to kasety z lat 90-tych nie zawsze oryginalne. Niekóre są... bazarowe. Cóż takie wtedy były czasy. Niekóre brzmią bardzo ładnie np oryginały Natalie Cole. Ale niektóre... np 'Na krzywy ryj" Elektrycznych gitar, też niby oryginał z hologramem, a brzmi... strasznie. W Zasadzie to większośc brzmi źle albo bardzo źle. Nie umywają się do chromowej SONY nagranej u mnie. Cześć bazarówek ma silny przester - podczas odtwarzania kończy się skala na wyświetlaczu. Brzmienie też jest przesterowane. Czy to zestarzałą się taśma, czy ona po prostu takie były? Czy to normalne? Reguła jest taka - kasety typu Polygram, EMI, itd brzmią dobrze, inne masakra.
2. Patrzę na magnetofony AIWA, PIONEER, Technics, SONY i.. chciałbym mieć je wszystkie i porównywać ich brzmienie, jak nagrywają itd. Czy to normalne czy to taśmowirus?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.