Audiohobby.pl

Magnetofon

Haka

• 3000 / 5835
  • Ekspert
08-12-2016, 13:33
W Marantzu z filmiku,  trzeba przeczyścić listwę zapis - odczyt.

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 13:55

Częściej okazuje się mniej dobry.

arwas

Pewnie masz rację.

"Niech każdy zrobi "bilans zysków i strat" i sam oceni ile kupił decków zgodnych z opisem a ile od opisu odbiegały. Osoby z umiejętnościami (zwłaszcza elektronicznymi) są w stanie doprowadzić sprzęt do stanu używalności, reszta ma nie tyle kolejne egzemplarze do "kolekcji" co po prostu poszerzyła listę "dawców".

I tu masz racje.

Suma sumarum sprowadza się to wszystko do tego co napisałem.

Podawajmy sobie dobrych i złych sprzedawców.
Bez obsmarowywania ich za co i dlaczego.

Są i handlarze ok.

Takich też można sobie reklamować.

Albo najpierw zapytajmy się na forum czy u TEGO warto coś nabyć.

I po problemie.

.....................

Paluch i nano

Chętni bym Wam coś podpowiedział ale nie dysponuje takim sprzętem i nie wiem co napisać.

Często, żeby się przekonać trzeba zakupić dwa porównywane decki, a potem samemu się przekonać i ewentualnie gorszy wg swojej opinii sprzedać.

To coś w stylu Czy Lambo jest lepszy od Ferrari.

Jedni pochwalą Lambo inni Ferrari.

Kiedyś hodowałem ptaki dzisiaj tylko ryby, ale jest taka zasada. Kupuję się dużo, samemu sie segreguje lepsze osobniki i gorsze sprzedaje.

Taką wyznaje zasadę w swoim kolekcjonowaniu.

Owszem sugeruje się opinią, tym co ludzie piszą, ale niektórzy przesadzają albo nie słyszeli zbyt wielu decków.
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:03 wysłana przez eMandDe »

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:05

paluch:
AZ-7 ma ciulowy wygląd. Już wolałbym 747.

arwas

A jak ja teraz napiszę że AZ-7 ma lepszy wygląd od 747 ?

Poza tym dam inny przykład z mojego doświadczenia.

Jak pytałem szwagra jak się Tobie jeździ danym autem, czy to dobry samochód? Zawsze mówił, że ten jest najlepszy. Jak kupił inny a ten sprzedał to pytając dlaczego sprzedałeś taki dobry samochód odpowiadał, a wiesz ten palił tyle paliwa !!!

I niektórzy zachowują się podobnie.
Jak mają dany deck to ten jest najlepszy, bo innego nie słyszeli.

Jak nabędą inny to tamten jest już nie dobry.

Znasz to arwas ?
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:11 wysłana przez eMandDe »

nano

• 9079 / 5639
  • Ekspert
08-12-2016, 14:07
ja zapytalem 
poniewaz   jak widzialem  yamaha  kx 650 jest w stanie idealnym 3 head
nawet chyba pilot gosc ma
ja nie wezme jak pisalem musze troche wyluzowac w grudniu
chyba ze ktos z was  cena  do 300 zl  / z wysylka   kolor czarny
jakby co to na srzynke 

670 drozszy  chyba  ale nie pytalem
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:14 wysłana przez nano »

jmaciek

• 393 / 5489
  • Zaawansowany użytkownik
08-12-2016, 14:13
Można zrobić sobie prezent

https://www.olx.pl/oferta/magnetofon-technics-rs-tr555-CID99-IDhZSXl.html#25b2552ba5

No chciałem sobie zrobić prezent ale podobno jakiś Maciej z Wrocławia mnie ubiegł...
Pech, życie nie ma sensu... a Święta coraz bliżej...

nano

• 9079 / 5639
  • Ekspert
08-12-2016, 14:16
ja mam  gdzie lezec  taka 555
jesli szukasz  :-)

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:21
ja zapytalem 
poniewaz   jak widzialem  yamaha  kx 650 jest w stanie idealnym 3 head
nawet chyba pilot gosc ma
ja nie wezme jak pisalem musze troche wyluzowac w grudniu
chyba ze ktos z was  cena  do 300 zl
jakby co to na srzynke 

670 drozszy  chyba  ale nie pytalem

Nano

Ja podziękuje oficjalnie za propozycje. I nie chodzi tu o cenę.
Poza tym nie obraź się nano ale uważam, że o cenie powinno się pisać tylko i wyłącznie na PW jak ktoś zapyta.
To nie portal do sprzedaży.

Ja mam jedna Yamahę 580-tkę. Gra ok.

Kupiłem ją do wierzy którą mam w całości.
I tyle Yamah mi wystarczy, aż jedna !
Nie biorą mnie te decki jakoś.

I jest to moje i wyłącznie moje zdanie.

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:24
Można zrobić sobie prezent

https://www.olx.pl/oferta/magnetofon-technics-rs-tr555-CID99-IDhZSXl.html#25b2552ba5

No chciałem sobie zrobić prezent ale podobno jakiś Maciej z Wrocławia mnie ubiegł...
Pech, życie nie ma sensu... a Święta coraz bliżej...

Na kanwie takiej oto sytuacji wnioskować można, że to forum stanie się jeszcze trochę mekką dla naganiaczy.
Nie pije do Ciebie matwiej72
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:28 wysłana przez eMandDe »

nano

• 9079 / 5639
  • Ekspert
08-12-2016, 14:25
tak

ceny  nie piwinny sie pojawiac ..moze masz racje nie wiem

nie zastanawialm sie nad tym

sorry

walnalem prosto z mostu i juz  przepraszam

o

Yamaha  kx 580 masz
2 glowicowa  hm

zerken pozniej w net
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:27 wysłana przez nano »

aulait

• 1482 / 6207
  • Ekspert
08-12-2016, 14:29
Proszę podpowiedzieć ,znajomy chce zakupić jeden z modeli Technicsa :RS-BX747 lub RS-AZ7 (konieczna kieszeń na środku i Technics ) ja nie znam tych modeli więc mu nie podpowiem ,więc proszę o spostrzeżenia uwagi co do tych modeli,który będzie zdolniejszy dźwiękowo, dziękuje .

PS po przeczytaniu tych wszystkich znaków zapytania kolegów od kogo i dlaczego tak drogo/tanio to strach w ogóle zaglądać na te portale ,dlatego jestem za tym aby danego sprzedającego sprawdzić tutaj u nas a może ktoś miał do-czynienie z osobnikiem.
_arwas_ dla mnie to te dwa mają ciulowy wygląd he he

RS-BX747 ma ostry, męczący dźwięk. Ponoć AZ7 brzmi dużo przyjemniej i lepiej radzi sobie z kasetami nagranymi  na innych deckach. Słuchałem 747 i mi się nie podobał a  jego właściciel, stwierdził, że AZ7 gra dużo lepiej, jak w opisie wyżej.

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:32

Yamaha  kx 580 masz
2 glowicowa  hm

zerken pozniej w net

Tak nano właśnie takową mam. Dwu głowicową, chciałem ją kiedyś zamienić na trzy głowicową 690 ale dałem sobie spokój
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:39 wysłana przez eMandDe »

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:33
Proszę podpowiedzieć ,znajomy chce zakupić jeden z modeli Technicsa :RS-BX747 lub RS-AZ7 (konieczna kieszeń na środku i Technics ) ja nie znam tych modeli więc mu nie podpowiem ,więc proszę o spostrzeżenia uwagi co do tych modeli,który będzie zdolniejszy dźwiękowo, dziękuje .

PS po przeczytaniu tych wszystkich znaków zapytania kolegów od kogo i dlaczego tak drogo/tanio to strach w ogóle zaglądać na te portale ,dlatego jestem za tym aby danego sprzedającego sprawdzić tutaj u nas a może ktoś miał do-czynienie z osobnikiem.

RS-BX747 ma ostry, męczący dźwięk. Ponoć AZ7 brzmi dużo przyjemniej i lepiej radzi sobie z kasetami nagranymi  na innych deckach. Słuchałem 747 i mi się nie podobał a  jego właściciel, stwierdził, że AZ7 gra dużo lepiej, jak w opisie wyżej.

aulait

Mówię Tobie. Nie słuchaj doradców bo to niekiedy odradzający. Kup sobie drugi deck i samemu porównaj. Trudno polecić komuś.
Samemu możesz mieć inne odczucia. A Twoje zadowolenie chyba najbardziej się dla Ciebie liczy co ?
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:36 wysłana przez eMandDe »

aulait

• 1482 / 6207
  • Ekspert
08-12-2016, 14:44

aulait

Mówię Tobie. Nie słuchaj doradców bo to niekiedy odradzający. Kup sobie drugi deck i samemu porównaj. Trudno polecić komuś.
Samemu możesz mieć inne odczucia. A Twoje zadowolenie chyba najbardziej się dla Ciebie liczy co ?

No ja tak robię waśnie i aktualnie mam w domu około 40 par słuchawek, pewnie z 10 par kolumn, podobnie CD, wzmacniaczy, magnetofonów i podobnych gratów. Moja Pani patrzy na mnie coraz dziwniej, a ja na nią w stylu "ale o so chodzi?"

Z drugiej strony subiektywne wypowiedzi, co jak gra, też niosą jakąś informację, tylko trzeba korzystać z niej rozsądnie ;)

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:49
A tak wracając do tych sprzedających.

Najgłupsze dla mnie jest to, że w swoich aukcja gdzie jest lokalizacja napisane jest NET

A jak już w opisie aukcji widzę w jakiś sposób podany numer telefonu, a to do informacji etc.to czuję, że klient czeka na propozycje.
Gdyby tego dopilnowali w Alledrogo to nie byłoby takich przewałów.

W końcu i Ci klienci uciekają portalowi od prowizji.

Alle ich reklamuje a potem aukcja idzie pod stołem i z prowizji nici.

Może kiedyś to wyłapią dla ich dobra, nie naszego.

A poza tym jak ktoś wystawia od 1 zł to powinien liczyć się ze sprzedażą nawet za tę złotówę.

Od osiągnięcia przez sprzedawcę wyższej ceny o której myśli jest inna opcja. Wystawić z wyższą ceną minimalną albo ustanowić takową przy opcji od 1 zł.

Takie aukcje, o których wspominam wręcz się proszą o kombinowanie.

eMandDe

• 2204 / 3627
  • Ekspert
08-12-2016, 14:55

No ja tak robię waśnie i aktualnie mam w domu około 40 par słuchawek, pewnie z 10 par kolumn, podobnie CD, wzmacniaczy, magnetofonów i podobnych gratów. Moja Pani patrzy na mnie coraz dziwniej, a ja na nią w stylu "ale o so chodzi?"

Z drugiej strony subiektywne wypowiedzi, co jak gra, też niosą jakąś informację, tylko trzeba korzystać z niej rozsądnie ;)

I bardzo dobrze robisz.
Masz porównanie.

Nie można powiedzieć, że dana potrawa jest nie dobra albo dobra jak się jej nie smakowało.

Ja w taki sam sposób jak Ty mam zagracony dosłownie jeden cały pokój.
Ale cieszy każdy egzemplarz. I to mi daje radość.

Każdemu coś innego.

Jedni zbierają znaczki i mają trochę lepiej, inni naklejki z butelki piwa którą opróżnią, ą że w miarę jedzenia apetyt rośnie tak jak i nam tak i im tez i po kolejnym piwie nie wiedzą co w końcu kolekcjonują ?
Butelki, puszki, napoje alkoholowe, naklejki czy dobry humor ?

Apropo żony.

A może żona ma tyle bucików co Ty sprzętu ? Nie wiem i nie pytam.
Też możesz na nią tak spojrzeć !

A najważniejsze to powiedz jej, że dobrze, że nie kolekcjonujesz tak panienek !!!

He he he

Na pewno pozwoli Tobie zbierać sprzęt Hi Fi.
« Ostatnia zmiana: 08-12-2016, 14:56 wysłana przez eMandDe »