Audiohobby.pl

Magnetofon

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 09:49
AUDIOTONE

Gratuluję takiego sprzętu no i tego że udało sie Tobie ustrzelic tę instrukcje.
Zapewne za zachodnia granicą co ?

U nas takiego sprzętu to raczej w czasach ich śiwetności to nie było.
Tak myślę.

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 09:50
nano widzę że trochę musisz się nagimnastkować z tymi dywanikami.

He he he

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 09:57
Wiecie co ?

Zastananwia mnie od dłuższego czasu fakt, że wśród nas: chorych, pozytywnie nakręconych bądź zboczonych jak niektórzy sami nas nazywają nie ma żadnej kobiety ?

A może znacie jakąś, która w takim albo chiciaż w podstawowym zakresie interesowałaby się deckami.
Sama kupiłaby ect. Juz nie piszę, że naprawiała ale interesowała się nimi jak każdy z nas.

Ja przynajmniej nie znam.

Zastanawiające bo kobiety bywają wszędzie, prowadzą nawet TIR-y, a magnetofon to chyba prostsza rzecz.

Napiszcie co Wy o tym wiecie i sądzicie ?

kendail

• Gość
14-05-2016, 10:26
Mieszkam ze 150 m od targu. Poszedłem po ziemniaki i jakieś warzywa na weekend. No i co? Wróciłem z płytami CD i taśmociągiem. Leży sobie taki "na pedały".
Rozmowa:
- za ile?
-20 zeta
-biorę płyty to coś taniej ;) A w ogóle to on na "pedały" i play wciśnięty i nie idzie dać "stop" i kieszeń zablokowana
-to daj pan dwie dychy razem z tymi płytami

No to wziąłem go pod pachę i "zaczarowany flet" z Deutsche Grammophon i Schillera i jakąś mało znaną pianistkę. Wsio za dwie dychy. W domu wycieram z kurzu. Poza górną pokrywą z ryskami reszta w ładnym stanie. Odkręcam. W środku czyściutko. Nigdy nie otwierany. Włączam, diody się zapalają. Palcem poruszam koło zamachowe i wszystko się odblokowuje :)  Mam pierwszy magnet z autoreversem. Ha ha!

kendail

• Gość
14-05-2016, 10:37

Oglądajcie film, a ja jednak pójdę po te ziemniaki.

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 10:57
No to gratuluję udanych zakupów kendail

Naprawdę czysty sprzęcik masz za te wielkie zety !.
Tak to można kupować jak ziemniaki często - prawda ?
A co to za deck ? JVC ?

Ja też kiedys widziałem Technicsa na rynku. Jakiś taki model RS B40 chyba. Też facet chciał 20 zeta ale nie kupiłem.

Może to i błąd

« Ostatnia zmiana: 14-05-2016, 11:27 wysłana przez eMandDe »

nano

• 9079 / 5197
  • Ekspert
14-05-2016, 11:56
kieszen po prawej
raczej  jvc

ciekawym co to za model.........

kendial uwazaj na siebie
bo skonczysz jak ja
wszedzie sa decki
op
prostu wszedzo
ustawjaja sie pokolei i wolaja wez mnie

he he he

....

video nie dziala

....

kobieta i deck
hm

nie znam

.............

kur...znow zona zabrudzila dywaniki
dobrowolnie wyczyszcze   
nawet chetnie  :-)

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 12:31
nano

Ja tez uważam, że to JVC bo przeważnie ta firma stosowała kieszeń kasety po prawej stronie.
Zreszta pytałem sie i sugerowałem koledze kendail, ale ten pewnie poszedł szukać ziemniaków na rynku.

To cos tak jak Ty nano lubisz sprzątać te dywaniki w aucie.

He he he

A ja sobie włączyłem muze z decka tak troche głośniej bo w chacie nie ma akurat filtrów, które ciągle mnie uciszają.

He he he
« Ostatnia zmiana: 14-05-2016, 12:32 wysłana przez eMandDe »

kendail

• Gość
14-05-2016, 12:46
Zapomniałem kliknąć opublikuj :) Teraz już działa. Ciekawe, że zębatki kręcą się cały czas przy odtwarzaniu. To model KD-V300NED. W sumie to dostałem go w promocji przy zakupie CD :) Pogadam z gościem, może lepiej by przywoził jakieś sprzęty nawet ze śmietnika niźli zardzewiałe śruby i jakieś szwabskie pamiątki.

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 12:48
A ja ostatnio zainteresowałem sie deckami firmy ONKYO.

Bardzo paszą mi te modele wcześniejsze z lat 80 tych.
Fajny mają ten design.
Jeden już jedzie do mnie to model TA 2360 Integra.
To ten model, który dostał w 1987 r prestiżowe wyróżnienie przyznawane przez magazyn HiFi - „urządzenia roku”

Zobaczymy jak to gra ? Jednak najpierw bedę musiał go uruchomić, jak sie mi uda oczywiście bo niby świeci a nie gra.

He he he.

Pierwszy to mój deck ONKYO !!!

Przyznam, że tak jak DENON, KENWOOD, TECHNICS tak i z firmą ONKYO nie miałem zbytnio w zyciu do czynienia. Tym bardziej z deckem.
Nie mówię tym samym, że uważam że są nie dobre.
Tylko nie ciągneło mnie jakoś do tych firm za bardzo.
Zresztę nie można mieć wszystkiego.

Miałem kiedyś zmieniarke ONKYO na 6 płyt - jako jedna miała zmieniarke na 6 płyt  na karyzeli bo w pózniejszym okresie firma zwiększyła chyba troche szerokośc swoich sengmentów i ta pomieściła 6 płyt a inne firmy oferowały 5-cio płytowe.

Z DENON-a miałem do niedawna CD-k ale sprzedałem.

Do decka ONKYO mam pasujące, z tego samego okresu CD model TX 1200 z tym, że w srebrnym kolorze. To troche lipa.
Ale nie chodziło mi o zestaw.

Wolę czarne decki no chyba że są z lat 70-tych wówczas bardziej pasi im kolor srebrny niz czarny.

Ma ktoś starsze ONKYO pomijając ten pt. 2570 !!! ?

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 12:50
) Pogadam z gościem, może lepiej by przywoził jakieś sprzęty nawet ze śmietnika niźli zardzewiałe śruby i jakieś szwabskie pamiątki.

No to kendail juz wpadłeś w ten wir !!!

Teraz to już nazywa sie to zboczenie.

He he he

kendail

• Gość
14-05-2016, 13:07
No to kendail juz wpadłeś w ten wir !!!
Skoro nie mam piwnic, w których mógłbym buszować to pozostaje mi tylko ten targ i strefa złomu, a w tle wydzierający się Cyganie i Rumuni.

jmaciek

• 389 / 5047
  • Zaawansowany użytkownik
14-05-2016, 13:50
I troszkę z wymiany kondensatorów w M7020. Tyle na razie wyprułem ... A to nie koniec  :)

Możesz zdradzić gdzie kupujesz kondensatory? Byłem parę razy w DC na Wolumenie ale bieda tam nastała teraz...

A może znacie jakąś, która w takim albo chiciaż w podstawowym zakresie interesowałaby się deckami.
Sama kupiłaby ect. Juz nie piszę, że naprawiała ale interesowała się nimi jak każdy z nas.

Ja przynajmniej nie znam.

Poznaj Anię zatem: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/kiedys_muzyka_miala_klimat_wywiad_z_ania_farsewicz_276507.html

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 14:02
kendail

To i tak dobre tanie źródło na decki - o ile takowe występują.

Ten Twój pomysł na podpowiedź sprzedającemu na targu jest bdb.

Lepiej niech ściąga decki niz jakiś złom - no chyba że tanie złoto

He he he

eMandDe

• 2204 / 3185
  • Ekspert
14-05-2016, 14:05

Poznaj Anię zatem: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/kiedys_muzyka_miala_klimat_wywiad_z_ania_farsewicz_276507.html

Dzięki za linka - poczytam później bo teraz jestem w pracy.

Ale to juz coś - jedna dziewczyna to nie znaczy, że nie ma żadnej.
Jest - jak na razie jedna.

Szkoda, że moje córki nie maja takiej smykałki.

Dmuchałyby w żagiel ojca.