MAG,
Miło że pamiętasz! Fakt, półeczki na kasety udały się, sam jestem zadowolony ;-) , ale na ruszenie magnetofonów i reszty nie starczyło mi już energii i czasu. Mam regały, w częściach, ale ich ustawienie wymagałoby dość znacznego przemeblowania i uporządkowania rupieci (co jest zaplanowane, tylko sił i czasu brak). Ale jest silne postanowienie! ;-)
aulait,
Wstyd przyznać, że ja bardziej to zbieram niż słucham! V90D był przez kilka lat podstawowym wzmacniaczem i bardzo go lubię, ale poszedł w odstawkę na rzecz na pewno gorszego, ale nowszego, ze zdalnym sterowaniem - przeważyło lenistwo! G90 jest u mnie stosunkowo od niedawna, i mało go słuchałem, więc nie potrafię go docenić. Był to ostatni szczytowy model Techniksa, późniejsze modele były już prostsze i gorsze. Ale stanowi wspaniałą parę do V90D, choćby tylko wizualnie jeśli nie dźwiękowo. W tym zestawie razi mnie tylko to, że B905 nie ma porządnej kalibracji z własnym generatorem sygnałów testowych - zdecydowanie mu tego brakuje; gdyby był w to wyposażony, byłby to zestaw pozostawiający niewiele do życzenia.
I zgadzam się, że oszustów i krętaczy na A... należy tępić choćby dla zasady, tyle, że przy niewielkiej stracie przeważa lenistwo :( . W tym konkretnym przypadku chodzi o kilkadziesiąt zł.; więcej zachodu, czasu i wysiłku kosztowałoby mnie szarpanie się z gościem niż zarobienie tych pieniędzy raz jeszcze.