Widać że wakacje
Csza:) , ja nagrałem na Tandbergu 3 kasety ta ostatnia z najlepszym rezultatem , teraz doceniam ręczną kalibracje jest niesamowita dodatkowym atutem jest rec azimuth , gdy się to wzystko dostroi to efekt jest na najwyższym poziomie , magnetofon jest nowy więc trzeba go dotrzeć p rozmowie ze znajomym z tutejsego forum poradził aby umiejscowic decka na regale najlepiej na otwartej przestrzeni gdyż pobór 50W daje ogromną ilość ciepła spód takiej podstawy powinien byść perforowany .
Kolega ma skonstruowany regał z aluminium jest piekny nie posiada żadnych półek tylko nóżki spoczywają na kształtownikach ( zamknięty prostokąt) z przodu TCD 3014 ma pod spodem wywinięty plaster aluminium na którym się opiera do tego aluminium jest wstrzelona uszczelka , więc po wstawieniu go do półki nie mial możliwości się dobrze chłodzić konstrukcja przypomina mi założenie firmy Apple Mac gdzie laptop oddaje ciepło poprzez aluminiowa obudowę
Nie powiem że poznałem ten magnetofon dobrze myśle że to potrwa jedno jest pewne że jest to faktycznie jeden z niedocenionych może za sprawą ceny .
Mechanizm to arcydzieło i tutaj muszę poprawić moją wypowiedż z AS otóż ten magnetofon ma napęd paskowy
Jeden motor odpowiada podnoszeniu bloku głowic , dwa oddzielne motory odpowiadają za przewijanie i jeden motor odpowiada za napęd kół zamachowych Wszystko za sprawą pasków
Wystraszyło mnie to trochę ale kolega uspokoił mnie zwrazając uwagę na łatwość wymiany jak i minięcie idlerów itd
Tandberg nie oszczędzał na tych konstrukcjach i nawet w instrukcji pisze że zdecydowali o takim napędzie gdyż nie przenosi zniekształceń płynących z motorów z DD , przypomne tylko że niespotkałem się z tak dobrym napędem .
Napiszcie koledzy jak szybko przewijają wam magnetofony kasetę c-60,c-90 wybierzcie te najszybsze możecie też dodać jak szybko przewijają kasetę z wyszukiwaniem potem wam napiszę co robi TCD 3014A