Skąd od razu twierdzenie że się nie zastanowiłem-?
Ponieważ kolega zadał kompletnie inne pytanie, czytaj ze zrozumieniem!
Takie pytanie zadał kolega @zepter :
Czy nagrywanie przez wzmacniacz Technics SU VX700 coś pogarsza.
Tak sobie pomyślałem że bezpośrednio najlepiej ale czy na pewno to ma znaczenie.
Wobec tego moja odpowiedz że :
In krótsza ścieżka sygnału tym lepiej, bez zbędnych dodatkowych selektorów wejść i nagrywania we wzmacniaczu i dodatkowych kabli.
I ona ma sens bo tyczy się połączeń magnetofonu z innymi źródłami dźwięku.
A Ty Wojtku napisałeś :
Nie do końca jednak. Czy kol.Audiotone jest w stanie na przykład skrócić ścieżki w magnetofonie w celu skrócenia drogi sygnału-?
Magnetofon traktujemy jako konkretne (nie modyfikowalne) urządzenie i zajmujemy się tylko połączeniami na zewnątrz sprzętu a nie wewnętrzną drogą sygnału.
To tak na szybko byś nie wymyślał na nowo koła.... i na przyszłość zastanów się co piszesz. Ponieważ to nie jest pierwszy raz a to że ja jestem moderatorem to nie znaczy że każdego muszę poprawiać. Jeśli się na czymś nie znasz to nie pisz dziwnych opowieści. Poczytaj o tym, lub zapytaj. A na pewno ktoś z osób bardziej obeznanych z tematem Ci doradzi. To nic nie szkodzi a można się czegoś więcej nauczyć. Ja sam wszystkich rozumów także nie pozjadałem. Jeszcze jedno Wojtku to nie jest żaden atak do Twojej osoby ;-) tylko i wyłącznie wola wyjaśnienia sytuacji.
P.S. Jeśli kolega poszukuje prostszego sposobu połączeń tj. omijając wzmacniacz i to co jest wewnątrz niego to zapraszam tutaj to tematu o selektorach :
http://audiohobby.pl/index.php?topic=13399.0Tam coś znajdziesz prostego i funkcjonalnego to połączeń.