Ale RS-B905 na ebayu czasem zdarza się za naprawdę nie wygórowaną kwotę, ostatnio n a ebayu uk leżała 905 za niecałe 90 funtów sprawna w stanie do wyczyszczania itp. zaś RS-M280-tki bywają za ponad 200 funtów, pamiętasz jak mi uciekła aukcja za 70 funtów sprawnego i potem trafił mi się mój uszkodzony za większą kwotę. Zaś z RS-B100 to już inna bajka, ja swojego uszkodzonego kupiłem za sporo większe pieniążki , ale dlatego byłem gotów zapłacić sporo bo rzadko można go spotkać na aukcjach a jak już jest to ma spor chętnych i właśnie jego brak winduje mu cenę, poza tym kto by się chciał pozbywać dobrze grającego deka za śmieszne pieniążki, kiedyś go miałem ale się nie nacieszyłem długo. Inne modele Technics-a także można trafić czasem za niewielkie pieniążki , ale to rzadko, bo także jest sporo chętnych. A ludziska tacy co tylko mają kilkadziesiąt lub kilkanaście kaset już nie biorą jak leci co popadnie także zaczęli szukać modeli wyższych oferujących lepsze brzmienie . Inną sprawą jest mania chęci posiadania, ale to już inna historia a temat rzeka i nie wchodzę do niej... :)
poniżej.....te ładniejsze...