>>770 wygląda w środku identycznie i w takim razie jestem przekonany, że i brzmi identycznie. Różnią się te decki pewnie jedynie odłączanym HX Pro w 870.
Hm nigdy nie słyszałem 770es, ale sądzę że różnią się brzmieniem, choćby dlatego że modele 970es/990es są też praktycznie takie same różnią się szczegółami, a grają inaczej, 770 chyba nie ma też amorficznych głowic, ponadto w hierarchii sony skok o 1dną liczbę z przodu oznacza dużo
>>>Nie wiem na ile odbiega od 950 np 870, ale jeśli to podobna szkoła brzmienia
To zupełnie inna szkoła brzmienia, a nawet nie można tak tego nazwać bo 870es jest zwyczajnie gorszy niż 950, dużo mniej wyrazisty bardzo ogólny, wszystko się trochę zlewa tam, to świetny deck ale zdecydowanie przegrywa z 9tkami
A te mechanizmy to są prawie takie same, w użytkowaniu działają tak samo, ale w 8mkach są już nieco odchudzone no i nie spoczywają na tej stabilnej metalowej płytce ale generalnie to jest prawie to samo
>>Jednak jak bym miał wybierać po wizualiach, to jednak wygrywa u mnie 770/870 z tą kieszenią klasycznie po lewej stronie :)
A ja chętnie obejrzałbym i posłuchał lewokieszeniowy model 850es nie miałem jeszcze nigdy okazji ale naprawdę mi się podoba z wyglądu