M7020 już na finiszu naprawy i modernizacji . Kondensatory wymienione wszystkie elektrolity , tranzystory wymienione w torze audio. Wyłączniki wyczyszczone, mechanizm nasmarowany, paski, rolka nowe . Jutro tylko ustawianie całego toru audio, i małe testy. I zabieramy się za Technics-a RS-M265X.
Fotki poniżej z końca naprawy.
Ten Soniak co ma pustkę w środku to pomyślałbym że uszkodzony i niema płyty głównej... Ale kaszana .
martingo>>>> Włożyłeś kawał pracy w tego Pioneer-a. Jestem pełen podziwu . Szczęka opada. Napisy super. Reszta czyli boki i ledy w kieszeni już miej. Ale to Tobie ma się podobać i cieszyć oko Twe :) .
Jeszcze raz gratuluje .
eMandDe>>>
Pioneer-a CT-A1 miałem , magnetofon pomnikowy , przerost formy nad treścią , dźwiękowo średni , nic ekscytującego są dużo lepsze . Ale wygląd powala na kolana . Linear 7000 to to samo tylko z innym znaczkiem co CT-A1 i troszkę inny wygląd ale to ten sam magnetofon .
Akai GX-F95 także miałem podobnie jak wyżej magnetofon z automatyczną kalibracja która o dziwo działa dość poprawnie , także troszkę pomnikowy wielki i masywny, ale dźwiękowo szkoła AKAI z głowicami GX , czyli sterylnie i cyfrowo, a szkoda bo potencjał tego magnetofonu jest większy od GX-95mkII.
Luxmana miałem K-03 . Taki sobie mnie nie urzekł.