eMandDe>>>>
Kupiłem rozwalonego Technics-a RS-M265X ma identyczna mechanikę jak Twój. Zakup ma na celu rozgryzienie Twojego RS-M245X co mu dolega.
Na pewno coś pokombinujemy :)
Filwoj>>>>>
Z wierzchu wyglądają podobnie :
W 700 brakuje ceramicznego stabilizatora kasety, jest mechanizm jedno wałkowy , brak wejścia CD Direct , brak ustawiania długości kasety , i brak wyszukiwania utworów ( music search ) i brak amorficznej głowicy. To tak z wierzchu. Na podanym linku widać troszkę lepiej :
http://wegavision.pytalhost.com/Denon/1989%20HiFi-Programm%206/26.jpgMam tylko serwisówkę od DRM-700A a to już inny troszkę od normalnej 700 bo dodali ceramiczny stabilizator kasety i wyszukiwanie utworów ( music search ) . reszta taka sama wydaje się jak w 700 z wierzchu w środku nie wiem.
Co do M7020 to dalej prace idą pomalutku , pod lupę poszły kondensatory z gałęzi zasilania poszczególnych bloków , tor odczyt-zapis , wejścia mikrofonów , tor RSD (wyszukiwanie utworów) i reszta.
Na koniec zostawię sobie wszystkie kondensatory z toru zapis-odczyt chodzi mi drogę sygnału audio.
Potem może jakieś niskoszumowe tranzystory by się zdały...
I najważniejsze do wymiany silnik bo pada już pomalutku. Ale zamiennik już mam na oku. :)
Filwoj>>>>>
Przejrzałem schematy od DRM-800 i DRM-700A wydają się być identyczne , oczywiście tor audio i zasilanie .
Sterowanie nie patrzałem ale może być inne w związku z dodatkowymi funkcjami jak wyszukiwanie utworów, rozmiar taśmy i CD DIRECT.