wez nagraj na innym decku sygnal
MONO z radia ...
po nagraniu posluchaj na sluchawkach z zamknietymi oczami gdzie jest srodek akustyczny
teraz wloz ta kaseta do pioneera i posuchaj bez patrzenia na wyswietlacz czy jest przesuniecie srodka
Nano
Nie wytrzymałem i zrobiłem ten test jak mi zasugerowałeś
Nagrałem na innym decku sygnal MONO z radia.
Podczas nagrywania słuchałem na sluchawkach z zamknietymi oczami i z wyłączonym wyśwoetlaczem gdzie jest srodek akustyczny. Ustawilem go centralnie.
Następnie włozyłem ta kasetę do Pioneera 620 i posuchałem bez patrzenia na wyswietlacz i z wyłączonym wyswietlaczem.
I powiem Tobie, że nie było przesuniecia srodka
Szło pięknie i dokładnie na śrofku.
Czyli wniosek że dobrze odtwarza nahraną na innym decku kasetę.
Jednak poszedłem dalej i skalibrowałem (SUPER AUTO BLE) tę samą taśmę na PIONEER 620 tj dalej i nagrywałem ten sam sygnał mono z radia.
Ustawiłem środek akustyczny w pozycji PAUSE przy ustawieniu monitora na SOURCE.
Wystarczyło regulować tylko gałką REC LEVEL
Jednak kiedy zwolniłem PAUSE sygnał poszedł na TAPE czyli juz nagrany nie miałem już akustycznego środka.
sygnał przesunął sie wyraźnie na prawy kanał tj prawy był głosniejszy.
Aby wyregulować sygnał juz nagraby mono by wyregulować sridek akustyczny musiałem niestety przesunąć pokrętło REC BALANCE na godzinę 9.00
Tak bardzo musiałem przesunąć aby wyregulowac nagrany środek akustyczny.
Coś nie tak z tym nagrywaniem albo z kalibracją albo coś jest pokręcone we środku np jakaś PR ka czy "cóś".
Nie wiem Nie zanm się.
Najbardiej to mi pasuje jakby głowica nagrywająca byla uwalona albo gdzieś pokręcone?
Co myślisz nano ?
Da się cos z tym zrobić ?
Mozna tak nagrywac ale po przełączeniu z TAPE na SOUTCE peek lewego sygnału na wyswietlaczu wchodzi głeboko na czerwone pole i obawiam sie że tak to mogę przesterować lewy kanał
Poradż coś
Ty masz zawsze dobre pomysły.
Z góry dziękuję.
A teraz leca do łózka bo jutro tj dzisiaj do pracu trzeba.
Dobrej reszty nocy