Rumbi,
Problem polega na tym, że nie chcę sprzedawać swoich kolumn. Wielokrotnie o tym myślałem ale za nowe, grające na podobnym poziomie, musiałbym zapłacić ogromne pieniądze. To nie jest tak, że uważam je ze siódmy cud świata ale teraz
za byle g..... trzeba zapłacić sporo. Z używkami dobrych kolumn też bywa różnie. A to grzebana zwrotnica, a to inne, nieoryginalne zawieszenie głośnika i takie tam. Focale u mnie zostają (to trochę jak ze starym psem, menda ale się przyzwyczaiłem) ale chciałbym z nich wyciągnąć maksimum możliwości ale jak widać z tekstu, który zacytowałem można sobie równie dobrze dźwięk pogorszyć, płacąc przy tym całkiem niemałe pieniądze i to tylko za kilka części elektronicznych.
To jest fakt, czasem można pogorszyć i przegiąć w drugą stronę.
Wtrącę swoje 3 grosze.
W tym roku wymieniłem Bennici MKP w moich Eposach M15.2 na MKP Mundorfa Supreme, byłem na nie od początku nastawiony i jeden tylko telefon do pana ze sklepu Mundorfa mnie w tym utwierdził, ze to dobry wybór.
Pan potwierdził, że akurat z Eposami ten najlepiej się sprawdza, bo pewna grupa chłopaków sprawdzała też inne droższe Silver Oil, Silver/Gold etc. i z Eposami M15.2 i drogie już tak nie zagrały jak Supreme.
Zamówiłem wlutowałem przy pomocy cyny Mundorfa Msolder Supreme 9,5% srebra i tyle.
Nie dawało mi spokoju i po miesiącu na chwilkę wróciłem do Benniców, dałem radę tylko 5 utworów przesłuchać po Supreme nie ma już odwrotu.