Opis dżwięku nie jest łatwy dla mnie gdyż moje doświadczenia odsłusłuchowe nie są duże.Troche trudno przypomnieć sobie wrażenia dźwiękowe wszak minęło ponad 9 m-cy.
Odsłuchu dokonywałem głównie na Superluxach HD668b. Z ortodynamikami TDC-5 Telefunken TH-700 też nie jest źle potencjometr na 3-cią (668b na 12)-moc trochę może brakuje.
Mój system porównawczy:
-źródło: Kenwood DP-47 po modyfikacji wskazówkami Almagry (nie wszystkimi)
-IC: Tara Labs Spectrum 1a
-wzmacniacz słuchawkowy w Arcam Alpha 6 plus
Wstępne wygrzewanie 1-2h już było słychać że się dobrze zapowiada po ok 2 dniach
przestałem zauwarzać zmiany.
Pierwsze wrażenie szerokość sceny, wrażenie pomieszczenia -pogłos, wzajemne nie przesłanianie dźwięków, przestrzeń,przyjemność odsłuchu no i związany z tym problem ze zdjęciem słuchawek. Radocha trwała ok. 6 m-cy.
Dziś już się przyzwyczaiłem do tego dźwięku, mało tego zacząłem dostrzegać braki
na basie, barwie -mało różnorodności sopran jakby obcięty-mało zakończenia ,wybrzmienia.
Apetyt wzrósł, nastąpiła ochota tuning po inspiracji na zagranicznych forach.
Wcześniej sądziłem że jest na karcie logiczny podział na elektrolity w zasilaczu
i reszcie - pobieżna ocena była jednak błędna co pokazuje porównanie zdjęć moich i z fora-losowość i opinii na włoskim forum że te kondy to śmieci.
Polecam tuning ...zacząć od wyjściowych,wzm.sł,dac... źrenice się poszerzają.
cdn.