Audiohobby.pl

Moxpad X3 i inne chińskie dokanałówki

-Pawel-

• 4807 / 5976
  • Ekspert
16-08-2025, 12:00
Z tego co widzę to podchodzą właśnie do lądowania ;-) Ja swoje pędzam już na grubo po XLR, prawdziwy hardcore i audiofilska biżuteria, no ale jako prezes klubu mam swoje obowiązki :D
« Ostatnia zmiana: 16-08-2025, 12:06 wysłana przez -Pawel- »

pień

• 2908 / 1508
  • Ekspert
16-08-2025, 16:59
No więc bierzemy piwo :)

W pierwszym kontakcie  jak Pawel pisał.   W salonie to najpierw w rękawiczkach czyszczą klientowi uszy jeżeli pozwolą posłuchać.
  W sumie to wyglądają na takie do których uszy muszą być na  prima sort i świecić się jak psu  ......  no wiadomo.
 Teraz popatrzę na obrazki jak wtykaliście te kabelki :)   I oficjalnie mogę być członkiem szanownego klubu.
     Posłucham trochę i
 i dam znać czy się wypisuję  hehehehe

-Pawel-

• 4807 / 5976
  • Ekspert
16-08-2025, 17:09
W końcu dotarły :-) Superrrr!

pień

• 2908 / 1508
  • Ekspert
16-08-2025, 18:35
   Pisałem że w razie W wypisuję się z klubu-   no więc będzie tak :
        Nie wypisuję się z klubu hehe.
Niestety moje ulubione szkiełko w postaci starej Xperia nie najlepiej sobie z nimi radzi.   Szkiełku brakuje powera żeby je ruszyć,   chociaż z premedytacją raczej będę je spinać w parę dla powiedzmy >  BHP.
   Razem grają powiedzmy na poziomie głośności >średnio na jeża<   ze wskazaniem że często może być za cicho.    Można więc je jak myślę kupować małolatom,  nawet jeżeli w komórze odpali taki mały pacjent wszystkie owerdriwe to i tak nie ogłuchnie.
   Pisałem że porównam o ile to możliwe z Takstarami.   Nooo, choroba- trudne porównanie.  Zdają się w sumie grać tak jakby te X3 w przybliżeniu miały tą samą membranę-   tyle że malutką :)   Uważam że prosto z paczki porównywać za wcześnie.
 Takstary grają o wiele-wiele lepiej.   Tam filharmonia a tutaj mały przytulny klub.   Właśnie w tej przestrzeni upatruję, czy raczej odsłuchuję największej różnicy.   Również z basem tak nie wypadają maluszki jak chyba 600?   gramów Takstara na głowie.
   Proszę mnie tylko nie zrozumieć że grają źle.   Co to to nie :)    grają świetnie.   
Ponadto ja dawno nie miałem doczynienia ze słuchawkami dokanałowymi i uszy nie przyzwyczajone.   Najlepiej na pierwszą próbę wypadły mi te najmniejsze grzybki dołączone do kompletu, chociaż mogłyby być nieco bardziej miękkie mimo wszystko.   Dzisiaj innych jeszcze nie męczę .    Same zaś słuchaweczki zostawię na trochę pod wzmacniaczem niech się nieco wymiętolą hehehehe.   Jeżeli czas pod prądem będzie działał w tym samym kierunku jak z dużymi Takstarami to będzie świetnie.   One też jakoś tak sztywno grały na start i dopiero po kilku dniach rozbujały się i nabrały >  wyczucia<  że się tak wyrażę.

Co mnie zdziwiło to to że maluszki potrzebują większego odkręcenia powera żeby być porównywalnie głośne z Takstarami.
 Nie jest to duża różnica ale jest.
    Dobra, teraz będą wisiały z dzień czy dwa .   Po adiofilsku mówiąc >  wygrzewają się :)

pień

• 2908 / 1508
  • Ekspert
Dzisiaj o 02:18
Ja tak po nocy sobie a Muzom :)
  Podłączyłem do Huawei-a który ma mocniejszy wzmacniacz i tak sobie leżąc na koju w oczekiwaniu na chłodek, słucham różności.
Wiecie co, to są jednak świetne słuchaweczki które dają szlachetny dźwięk w/g mnie.   Z tym że one chyba jak każde z lepszego domu, nie lubią kiepsko nagranego materiału.
  Tam na Huawei zarzuciłem troche takich tych lepszych.   Wstałem z wyra i specjalnie odpaliłem kompa żeby napisać ten post.
     Kupiły mnie właśnie te micro planarki tym >