Szanowni Koledzy.
Zaglądam tutaj (wcześniej dość sporadycznie, a w ciągu ostatniego roku coraz częściej) od kilku lat. Od jakiegoś czasu mam tutaj konto, jednak tego 'czasu' wolnego zbyt mało, aby się aktywniej udzielać ;)
Lubię czytać posty tych z Was, którzy jak sądzę są fachowcami w dziedzinie sprzętu 'audio' i mają ochotę dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem.
Takich jak ja, pewnie jest tutaj sporo (nie chcę powielać całej historii, bo podobne sam czytałem tutaj nie raz ;) ). W skrócie: należę do pokolenia które w latach '80 zaczynało się mocniej interesować słuchaniem muzyki, a w słynnej (onegdaj) sieci sklepów na „P”, było ich stać co najwyżej na zakup kaset, niż na przykład samego sprzętu na „T” :D
Obecnie staram się jakoś sensownie przygotować, do zakupu wieży (ale o tym pewnie napiszę w jakimś stosownym temacie), ponieważ dom bez rozchodzącej się po nim muzyki, oraz bez kotów – to dom bez życia (to tak 'pół żartem, pół serio oczywiście ;) ).
Tak serio, to od lat nie było okazji zastanawiać się nad tym problemem, ale ostatnio brak sprzętu do sensownego słuchania muzy, coraz bardziej mi doskwiera. Słuchanie przez słuchawki plików z komputera, to mało satysfakcjonująca namiastka.
Nie miałem w przeszłości jakiegoś 'bardziej ambitnego' sprzętu. Przez mój dom przewijały się głównie produkty 'Unitry' ('Faust', WS-303, WS-503, MSH-101, 2405) i również polskie kolumny (jakieś 'Tonsile' i 'Altusy'). Z japońskich jedynie radiomagnetofony, jeden 'Hitachi', a drugi to dość ciekawy 'Sharp GF-9292'.
Jak się pewnie domyślacie, mogę mieć do Was sporo pytań, ale postaram się Was nie zanudzać. Mam zamiar zadawać je w odpowiednich działach (jeśli dam radę je odnaleźć), nawet jeśli będą stare i mam nadzieję, że takie 'archeologiczne poszukiwania' nie będą tu niemile widziane, ponieważ wydaje mi się to bardziej sensowne niż powielanie tematów i zaśmiecanie tak sympatycznego i cennego forum. Jeśli jednak nie uda mi się znaleźć odpowiedniego miejsca, to nie obrażę się za podrzucenie mi linka lub przeniesienie mojego postu w odpowiedniejsze miejsce.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników (którym udało się to powitanie doczytać do końca ;) ) :)
Edycja: dodam jeszcze, że z zamiłowania jestem 'analogowcem' (jak i w fotografii ;) ), a CD zamierzam mieć przy okazji ;)