Salon Q21 serdecznie zaprasza na odsłuch porównawczy dwóch prawdopodobnie najlepszych mobilnych wzmacniaczy słuchawkowych/przetworników na rynku czyli Chord Mojo vs Oppo HA-2.Brytyjczycy twierdzą, że Chord Mojo jest najbardziej zaawansowanym i najlepszym na rynku mobilnym wzmacniaczem słuchawkowym/przetwornikiem. Doświadczenie zdobyte podczas projektowania Hugo dało firmie możliwość dalszej miniaturyzacji i rozwoju. Urządzenie oparto o unikalny układ Xilinx Artix-7. Urządzenie dysponuje dwoma wyjściami słuchawkowymi, potrafi równocześnie napędzać dwie pary słuchawek o impedancji 4-800 Ω. Mojo potrafi odtworzyć praktycznie wszystkie formaty cyfrowe dostępne na rynku - WAV, AAC, AIFF, MP3, FLAC - o najbardziej wyżyłowanych parametrach jakościowych - PCM od 44,1 kHz do 768 kHz, a w trybie DoP również DSD64 do DSD256.
Mojo zostało zaprojektowane również z myślą o użytkownikach smartfonów i innych odtwarzaczy plików, co wydaje się być oczywiste patrząc na jego zaskakująco niewielkie gabaryty i właściwą dla Chord Electronics, pancerną obudowę. Mojo nie tylko zapamiętuje ostatnio używane wejście i ustawiony wcześniej poziom głośności, lecz również automatycznie wybiera wejście, na które dostarczany jest sygnał a jeśli wszystkie wejścia są obciążone, ustawia je w kolejności USB, Coax, Toslink.
Rolę interfejsu przydzielono zmieniającemu kolory włącznikowi, a iluminację zaimplementowano również w przyciskach odpowiedzialnych za cyfrową regulację głośności, co ułatwia obsługę w nocy. Czas ładowania Mojo poprzez port USB to ok cztery godziny, podczas których można korzystać z urządzenia.
OPPO HA-2 to elegancki i wyrafinowany przenośny wzmacniacz słuchawkowy z wbudowanym akumulatorem. Jest on stworzony, aby podnieść jakość muzyki odtwarzanej z telefonów komórkowych i przenośnych odtwarzaczy muzycznych. Pod względem wizualnym, HA-2 nie wygląda jak typowe urządzenie elektroniczne. Jego aluminiowa obudowa ma sfrazowane krawędzie i pokryta jest naturalną skórą z kontrastowymi szwami, dzięki czemu HA-2 przyciąga wzrok i trudno go pomylić z jakimkolwiek innym produktem. Spasowanie materiałów i wykończenie tego wzmacniacza będzie powodem do dumy dla jego użytkowników.
Urządzenie łączy w sobie wzmacniacz pracujący w klasie AB oraz przetwornik USB DAC obsługujący sygnały PCM 384 kHz i DSD256. HA-2 oferuje wysokiej jakości konwersję cyfrowo-analogową dla produktów Apple iPhone / iPod, szerokiej gamy urządzeń z systemem Android oraz komputerów PC i Mac. OPPO HA-2 może być w wygodny sposób użyty do ładowania „w drodze” urządzeń mobilnych, a dzięki dedykowanej ładowarce może być naładowany w jedyne 30 minut. Dzięki doskonałym parametrom i bardzo mocnej sekcji wzmacniacza, HA-2 poradzi sobie z każdymi słuchawkami, zaczynając od czułych dokanałowych monitorów, kończąc na najbardziej prądożernych słuchawkach wokółusznych.
Pełna specyfikacja techniczna urządzeń znajduje się pod linkami:
- Chord Mojo -
http://q21.pl/chord-mojo.html- Oppo HA-2 -
http://q21.pl/oppo-ha-2.htmlSalon audio-video Q21Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66
www.Q21.pl