Dziwna sprawa z Lampizatorem, niby pokoj za maly, dxwiek w tym roku dyskusyjny.....a w zeszlym roku pamietam pokoj mniejszy i dxwiek wydawal sie calkiem OK. Ludzie ogolnie bardzo chwalili, mi w sumie tez sie podobalo jako calosc, nie bez uwag ale ja to wiadomo audiozgred jestem. W tym roku super jak dla mnie audio tekne z dc10audio w sobote, a w niedziele koc, mysle ze ktos uzyl regulatorow w kolumnach albo jakis inny numer sie przytrafil, bo mam co prawda lepsze i gorsze dni na sluchanie muzyki ale nie az tak ;-)
Palton, z Lampizatorami tak juz jest. Jednemu podejda komu inemu nie, serwera plikow akurat nie slyszalem. Mialem DAC lvl4 chyba (dobre lampy) tez nie pod kazdym wzgledem mi sie podobal w danym systemie ale ogolnie uwazam spoko urzadzenie i do systemu nie majacego problemow z motoryka (wiekszosc ma takowe) jak znalazl. Pamietaj ze Łukasz Fikus od lat slucha na odgrodach, teraz chyba na hornach i w takim srodowisku tworzy swoje urzadzenia (chyba, a moze jednak nie, tak mysle ale nie pytalem - wiec jakby co snuje domysly).
Przykladowo sprzedawalem kiedys Lectora, fajne urzadzenia uwazam i w niejednym systemie odnajda sie lepiej od wielu sporo drozszych nawet, ale jak wprost : system nie ma pary, to lepiej wybrac inny odtwarzacz bo wyjdzie pitu-pitu z lekko spowolnionym dolem.
Lector akurat ma nieco innych charakter od Lampizatora ale zagra optymalnie w podobnym środowisku.
W kazdym razie slychac ze facet strojac swoje urzadzenia ma w glowie zywa muzyke a nie jakis referencyjny system odniesienia.
Dla mnie duza zaleta i w sumie rzadkosc.