Od jakiegoś czasu mam u siebie DT 990 Pro z FiiO E10 i niestety odnoszę wrażenie jakby nie mogły do końca rozwinąć skrzydeł. Dźwiek jest taki przytłumiony, jakby z zamkniętego pudełka. Wcześniej miałem SE-A1000 i ogólnie żadnych zastrzeżeń. Nie chciałbym za bardzo wyprztykać się z kasy i myślałem o czymś w granicach 500 zł. Rozważam sprzedaż E10 i zakup E07K Andes+ E09K qogir lub dołożenie samego E09K+interkonekt. Widzę, że sporo osób chwali Aune T1, gdzie też bym się zmieścił z budżetem. Na innym forum jeden z użytkowników ma DT sparowane z MUSE i Lovely Cube, ale znalazłem ofertę zakupu tylko na ebayu na to urządzenie. Z lutownicą nie czuję się zbyt pewnie i stosuję ją jedynie to kabli i jakiś podstawowych napraw, więc zestawy DIY nie za bardzo mi odpowiadają. Jeżeli któryś z forumowiczów by się podjął zadania, to chętnie się dogadam z ceną.
Sprzęt jest używany z komputerem stacjonarnym do gier i filmów, a z muzyki progressive house, deep house, klimaty chillout/lounge oraz klasyczny rock. Lubię brzmienie z dominującym basem, ale niezbyt głębokim i nachalnym.