Hej,
Sluchawki maja byc w polskiej dystrybucji od poniedzialku. Mnie udalo sie juz posluchac. Oczekiwania byly bardzo duze, spowodowane glownie tym ze bardzo podobalo mi sie brzmienie poprzednika - SRH940.
Czy sa to sluchawki ktore moga zastapic SRH940, byc moze byc ich rozsrzerzeniem, a moze po prostu w koncu bedzie to kontynuacja brzmienia SRH940 w normalnej, nietrzeszczacej i nierozpadajacej sie obudowie?
W koncu ... czy amator brzmienia SRH940/K70x/T70/T90 ma tu czego szukac?
Jakosc wykonania wydaje sie byc w porzadku. Szalu nie ma i nie jest to konstrukcja a'la Beyer ale... nie jest zle, jest dobrze - aczkolwiek oczekiwalbym za cene w okolicy 2K czegos wiecej. W kazdym razie lata swietlne lepiej w stosunku do SRH940.
Brzmienie. Niestety. Nijak sie ma ich brzmienie do SRH940. Nie ma pieknego slodkiego sopranu, nie ma bezposredniej, dzwiecznej z glosnym sustainem srednicy. Nie ma zaakcentowanych transientow. Za to co jest? Otoz - jest bas. Jest go duzo i jest wszedzie. Jest bardzo dobrze kontrolowany ale jest wyraznie ocieplony. Hmm, nie moja szkola.
Srednica nie ma ani tej bezposredniosci ani tej zadziornosci znanej z SRH940 czy takze po czesci K70x lub niektorych Grado. Srednica nie jest bezposrednia, nie jest tez wycofana. Zdecydowanie blizej tutaj do SRH1840.
Bas jest powiedzialbym kontynuacja trendu z SRH840. Dla mnie za bardzo boombastic fantastic.
Sopran...Niestety ma sie nijak do tego SRH940. Tyle i az tyle. Ja czulem duzy niedosyt.
Szczegolowosc. No wlasnie, szczegolowosc. Spodziewalbym sie ze za dwa razy wiecej niz cena SRH940 zblizymy sie do poziomu T70/T90 ale rowniez nie. Nie umiem teraz ocenic czy jest lepiej niz na SRH940 ale na pewno jest wyraznie slabiej niz na Beyerach. Porownanie leb w leb.
Scena, fluidy i tym podobne. Jest "ok". Dzwiek plynie ale jakos specjalnie widowiskowo czy wciagajaca nie jest.
Niestety nie czuje w tych sluchawkach potencjalu. Najczesciej potencjal jest zawsze, czuc go i wtedy jest motywacja by eskperymentowac ze sprzetem towarzyszacym.
Ja nie czuje zadnej iksry, ktora pchalaby mnie by po nie siegnac.
Ogolnie nie rozumiem czemu maja kosztowac 2K PLN. Sa dla mnie raczej alternatywa brzmieniowa dla SRH940 dla tych, ktorym przeszkadzala w SRH940 gora, chcieli wiecej basu i mniej bezposrednia srednice.