Ja mam chyba z 9 albumow IM w tym wegetarian. Obecnie system poszedl w czesciach do ludzi, ale bardzo mi sie podoba przekaz muzyczny tego typu na HE5LE. Jest impakt basu bez wszechobecnosci, separacja, czarne tlo, nasycenie. Dla mnie to swietny typ, a przy tym jednak 2-3 razy tanszy niz HE6 czy PS1000. HE6 nie znam, PS1000 slucham u Majkela ktorko, zbyt krotko, zeby sie autorytatywnie wypowiadac na ich temat jednak HE5LE maja w sobie cos z polaczenia dobrych cech Grado i moze to dziwnie zabrzmi, ale Beyerow. Bezposredniosc, bdb zywa, naturalna srednica, agresywnosc w dobrym tego slowa znaczeniu - to wszystko na podobna choc nieco mniejsza skale niz w Grado, a przy tym balans tonalny jak w Beyerach z lepsza barwa, nasyceniem i impaktem basu.
Nie mozna tego wszystkiego rozpatrywac w oderwaniu od sprzetu. po pierwsze HE5LE jednak potrzebuja konkrentego wzmocnienia jak na wzmaki sluchawkowe (BP zalatwia sprawe), ale bez dobrego zrodla nie ma kolaczy:D Obecnie slucham na integrze i spadek jakosci byl w klasach audiofilskich jak spadek do otchlani Hadesu. Na pewno z czystym sumieniem moge polecic konwerter WaveIO oparty na kosci XMOS jezeli chodzi o dobry transport do peceta.