Audiohobby.pl

Mam niedosłuch a koledzy próbowli tego wynalazku

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
25-01-2013, 12:32
Wiecie dlaczego Naród Wybrany jest tak znienawidzony, jak żaden inny w dziejach?

Bo ich moralność opiera się na zasadzie: kto uległ podstępowi lub namowie bliźniego i stratę poniósł, ten popełnia grzech śmiertelny. Innymi słowy - głupota to najcięższa zbrodnia.

I całkowicie się z tym zgadzam. Żydzi przetrwali tysiąclecia prześladowań tylko dlatego, że tępili w swoim nardzie głupotę, a premiowali myślenie. Dziś większość lukratywnych przedsięwzięć jest w rękach Żydów - od branży IT- Google`a, Facebook`a poprzez cały sektor finansowy. po wszystkie produkcje w Hollywood.
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
25-01-2013, 12:32
I to wszystko mimo holocaustu!
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
25-01-2013, 12:39
Zgadzam się z Rolandsingerem i popieram GradoFana ... niech strzyże ile się da to stado baranów!

zdezintegrowany

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
25-01-2013, 13:04
4m --> nie filozuj tyle :)

zdezintegrowany

lancaster

• Gość
25-01-2013, 13:12
4m, a dlaczego wciskać ? Mozna zwyczajnie oferowac. Z całkiem dobrym samopoczuciem i wynikami :-)
W temacie wciskania 100% sie z Tobą zgadzam. Ostatnio siedze niemal wyłącznie w systemach za które ktoś wydał +100Kzł i dupa. Miało bnyć "genialnie" lub "deklasowac reszte sprzetu" ... ale dopiero za miesiac "jak sie wygrzeje".
Książkę móglbym napisac o rozmowach sprzedawców branzy audio z klientami zasłyszanymi od ludzi.

A te myszy to tak jak Roland napisał, znajdzie sie klient to czemu nie ? Mozna sie tylko zastanawiac czy bardziej chłonny jest rynek audiofilski czy wróżbiarski ?:-)

PS. nie wszyscy klienci pakujacy sie na minę są "głupi". Wielu myśli raqcjonalnie, tylko dopiero po jakims czasie przekonuja sie ze audio to nie branża jak każda inna. I płacąc więcej można bez problemu załapać sie na downgrade.

konopa

• 417 / 6065
  • Zaawansowany użytkownik
25-01-2013, 15:01
"na świecie prawdopodobnie nigdy nie będzie tylu cwaniaków, aby byli w stanie skroić wszystkich chętnych frajerów :)"

cytujesz siebie czy kogos innego?

Gdy wyjdziesz z pudełka, zauważysz, że było puste...

almagra

• 11519 / 5760
  • Ekspert
25-01-2013, 22:03
Singer,Singer...skądś znam to nazwisko...

almagra

• 11519 / 5760
  • Ekspert
25-01-2013, 22:05
Aaa!Icek Singer z Radzymina!!!

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
25-01-2013, 22:07
Moim skromnym zdaniem u kilku osób mogą się sprawdzić gdyż ... niektórzy posiadają grube ciężkie kable, lub kabel wręcz ciągnie gniazdo (zmieniając nieco strukturę styku). A tak jak trzeba użyć podkładki to trzeba kabelek ułożyć elegancko i często wtedy nie wisi na gnieździe.

Osobom, które słyszą te zmiany proponuję wykonać doświadczenie i ułożyć kabel na innych podkładkach (pudełko zapałek, jakieś inne pudełko) aby kabel nie był naprężony i nie wisiał na gnieździe.

Jeśli usłyszą wtedy zmiany to warto wtedy spojrzeć na przewody czy pod wpływem długotrwałego obciążenia nie są załamane (przy wtyczce). Ja ostatnio lutowałem kabel między PSU a integrą, gdyż miesiącami był mocno napięty (a jest przykręcany - gniazdo DIN 5 pin) i jeden przewód wewnątrz gniazda latał luźno. Zauważyłem dzięki zmianie przy innym ułożeniu kabla
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

almagra

• 11519 / 5760
  • Ekspert
25-01-2013, 22:16
Co snifujesz?

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
25-01-2013, 22:23
Chyba, źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Albo niedokładnie przeczytałeś. Sugeruję, że jak ktoś słyszy różnicę to niech zmieni ułożenie kabli plus sprawdzi połączenia.

Jako przykład podałem uszkodzony lut w mojej wtyczce co się objawiało zmianą w dzwięku przy innym ułożeniu kabla (nie trzask/zanik ale zmiana).

Uważasz, ze bredzę ?
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

almagra

• 11519 / 5760
  • Ekspert
25-01-2013, 22:25
No,na maxa.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
25-01-2013, 22:35
na max-a, ze po naprawie kabla nie ma roznicy jak jest ułożony a przy walniętym potrafi być ?

Poluzuj jedną śrubkę w kablu zasilający odpowiadającą za docisk przewodu do pinu. Efekt bywa zaskakujący i sprzęt zaczyna inaczej grać. Stąd mogą powstawać mity o zbawiennym wpływie sieciówek. Też doświadczyłem takiego efektu i po naprawie/dokręceniu różnic już nie było

almagra

• 11519 / 5760
  • Ekspert
25-01-2013, 23:00
Ale to jest wątek o głupocie ludzkiej,a nie techniczny.Chodzi o rzeczy,które nie działają w ogóle i basta.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
26-01-2013, 09:53
@almagra - jak człowiek, który "zgłupiał" znajdzie wyjaśnienie techniczne to "zmądrzeje". Zresztą, gdybym nie był takim skąpcem to bym kupił te podstawki aby ładnie wyglądały i moim ulubionym kabelkom było wygodnie ;)

@4M - inaczej interpretujesz mój zamysł. Ja nie sugeruję naprawy uszkodzeń podstawkami/zapałkami - tylko próbę sprawdzenia czy coś jest nie tak - jeżeli dają widoczny/słyszalny efekt.