Audiohobby.pl

Absolutnie bezgłośny PC - źródło Audio i most dla Video

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
07-12-2012, 23:08
Gustaw-no nie uwierze! ze nigdy nie straciles przez pomylke pare zloty,szkoda ze ciebie nie ma w Londynie! za pomoc w rozruchu mojego sprzetu kupilbym tobie tego JPLAY ,albo cos innego ,bo wiem ze masz tego przereklamowanego MACA to  najwyzej cos do niego!

patrykvel

• 282 / 4905
  • Zaawansowany użytkownik
07-12-2012, 23:13
Przereklamowany MAC... powiedzial wlasciciel Windowsa 8. :p Chcesz pomocy w uruchomieniu calego systemu, to walnij na PW do mnie.

Gustaw

• Gość
07-12-2012, 23:14
Maca to i może mam przereklamowanego ale zacząłem słuchać na min muzyki po 30 sekundach.
Czy Ty, Mirku, na swoim nieprzereklamowanym PC też już słuchasz muzyki?

Piszesz, że się nauczysz, pomęczysz itp itd a jednocześnie komplikujesz wcale nie takie trudne kwestie i wzywasz informatyka. Czy potrafisz ściągnąć plik na dysk z internetu i kliknąć na nim myszką? Myślę, że tak.
Czy zadałeś sobie trud aby zainstalować chociaż jeden program ze wskazanych tobie na forum? Jeżeli tak to który i z jakimi efektami? Na razie nauczyłeś się sprawniej wybierać numer telefonu do informatyka. Jak widzisz swoją dalszą "edukację" w tej dziedzinie jeżeli sam nie będziesz próbował prostych porad podawanych na forum?

Gustaw

• Gość
07-12-2012, 23:17
Może inaczej. Może ktoś z życzliwych forumowiczów poświęci trochę czasu Mirkowi na skonfigurowanie jego sprzętu zdalnie za pomocą np. TeamViewera? Ja niestety nie znam sztuczek w Windows.

patrykvel

• 282 / 4905
  • Zaawansowany użytkownik
07-12-2012, 23:23
Temat jest tak ciekawy, ze sam moge pomoc. :P Jako informatyk-audiofil.

Gustaw

• Gość
07-12-2012, 23:25
>> patrykvel, 2012-12-07 23:13:50
 Chcesz pomocy w uruchomieniu calego systemu, to walnij na PW do mnie.

O ! Nie widziałem wpisu wcześniej.  Świetnie.

Mirek, Jeżeli nie skorzystasz z propozycji kolegi to osobiście uduszę Ciebie Twoim audiofilskim kabelkiem albo połamię Twoje K1000. Wystarczą mi 2 godziny lotu.

;)

Sim1

• 1829 / 6069
  • Ekspert
07-12-2012, 23:30
A to po to byś wiedział co tracisz i nie myślał że złośliwie gadamy głupoty ;)
http://abitofeverything.ca/?p=86

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
07-12-2012, 23:48
Mini Maca zawsze moge kupic i ladnie razem to wyglada dla oka,tylko teraz znowu ekran dokupowac i gdzie wstawic jakos nie wygodnie i zamkniety w kregu firmy u ktorej musze wszystko kupowac ,to troche tak jak w wiezieniu!!!

marcinz

• 184 / 4903
  • Aktywny użytkownik
07-12-2012, 23:51
Ten Calyx wyglada jakby byl projektowany z mysla o podlaczeniu do Maca Mini :P

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
08-12-2012, 00:00
Iak to trzeba przyznac ze na moim stoliku do audio to  te dwa aluminiowe pudeleczka wygladalby super!!!!moze do TV plazmy by to podlaczyl wiszacej nad stolikiem,ale to plazma i staly obraz nie moze stac za dlugo w miejscu!!!!

Gustaw

• Gość
08-12-2012, 00:26
Mirku,

Nie wiem czy zbytnio nie na wyrost ale wpisując się w tym wątku czuję się jak ojciec, ....ojciec rodzący dziecko :)

Sim1

• 1829 / 6069
  • Ekspert
08-12-2012, 02:45
I bez plazmy się da żyć w tym przereklamowanym świecie maków ;), wystarczy np. ipod touch (dobrych używek jest pewnie masa za śmieszne pieniądze) i tak to wygląda... nie trzeba informatyka, zrobione tak by każdy sobie poradził.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
08-12-2012, 07:18
@mirku - ja ten "bezwaitrakowy" PC mam podłączony do "plazmy", gdyż służy on również do oglądania filmów.

Plazmę kupiłem kilka lat temu bo była wielka "wyprz" Panasoniców. W salonie mam LCD. Filmy zdecydowanie wolę oglądać na Plaźmie (zresztą dzieciaki okupują zestaw w salonie -> PS3, Cartoon N ....)

Z PC-tem obraz "źyleta". Po 3 min ekran się "wyłacza". Jako tapeta slajdy przyrody. I się nie martwię, tylko cieszę obrazem, oglądaniem filmów, słuchaniem muzyki.

Skoro masz laptopa to do samej muzyki podłączenie do plazmy mija się z celem. Napisz na PW do PatrykVel bo ja jestem z kategorii "starszych" informatyków od zagadnień aplikacji korporacyjnych. Myślę, że dałbym radę skonfigurować ale nie przepadam za grzebaniem w systemach i driverach. Ale jak wyrazisz taką chęć to też mogę spróbować pomóc.

Nie jestem przeciwnikiem Mac-ów czy iTunes. Nie używam tego prywatnie więc trudno abym się wypowiadał. Używam foobara2000 i (jak na moje ucho) jest różnica pod Win7 w zależności od sterowników. Tak jakby przy "DirectSound" i HiFace informacje były normalizowane (dynamika spłaszczana co objawia się głośniejszym graniem wszystkich - nawet cichych instrumentów. Niektórym osobom może się to podobać, mnie nie).

Może to być też moja wyobraźnia ;) Generalnie masz już wszystkie elementy układanki - na co czekasz ???

Czy twój informatyk zainstalował Tobie TeamViewer ? To by pomogło PatrykVel skonfigurowac twój laptop nawet gdyby był na wakacjach na biegunie północnym
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
08-12-2012, 10:13
Mam plazme PIONIERA  HD -50cal, do dzis nie widzialem lepszego obrazu,a ma juz ok 5lat ,a nowe Samsungi przejaskrawiony maja obraz, trudno zrozumiec ze po tylu latach nie zblizyli sie do dawnego Pioniera,szkoda ze przestali produkowac TV ,ale Panasonik  chcial pozbyc sie konkurencji i zaplacil im za zaprzestanie produkcji takie pieniadze ze szok!obudowy wzial z Pioniera, a dalej kaszane swoja wsadzil do srodka i dalej produkuja lipe. TeamViewer jezeli tak sie nazywa mozliwosc sterowania moim laptopem z kazdego zakontku swiata to tak cos takiego wgral ,bo laczy sie z swojego dopmu i robi co trzeba, tylko nie ma pojecia o audio i dlatego Patryk mam nadzieje da rade!

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
08-12-2012, 11:17
>> mirek10, 2012-12-08 10:13:02
>Mam plazme PIONIERA HD -50cal, do dzis nie widzialem lepszego obrazu,a ma juz ok 5lat ,a nowe Samsungi przejaskrawiony maja obraz,
> trudno zrozumiec ze po tylu latach nie zblizyli sie do dawnego Pioniera,szkoda ze przestali produkowac TV ,ale Panasonik chcial pozbyc sie
>konkurencji i zaplacil im za zaprzestanie produkcji takie pieniadze ze szok!obudowy wzial z Pioniera, a dalej kaszane swoja wsadzil do srodka
>i dalej produkuja lipe

nie bardzo rozumiem, dlaczego klniesz na panasonica porównując z pioneerem samsunga,

pioneer ze swoim kuro zwyczajnie chyba przegiął z cenami a dodatkowo wszyscy wokół podniecali się technologią LCD-
dlatego ta część firmy, mimo świetnej jakości produktu, nie wyrabiała finansowo

panasonic nie wsadził do "środka" swojej kaszany - postąpił dokładnie odwrotnie
przejął technologię pioneera wraz z inżynierami i rozpoczął produkcję świetnych telewizorów plazmowych

ale trudno się o tym przekonać wpatrując się w "przejaskrawionego samsunga"
Odszedł 13.10.2016r.