Witam.
Jestem w trakcie konstruowania toru pod Grado sr325is/rs2i, których z resztą jeszcze nie mam. ;)
Jaki model to w końcu będzie zależy od okazji, które się trafią.
Na razie mam do nich za to ładnego BCLa na świetnych podzespołach.
Z tego co słyszałem BCL jest przejrzystym, szybkim wzmakiem, który gra raczej równo.
Ze względu na jego charakterystykę wydaje mi się, że będę potrzebował lekko ocieplone, pastelowo grające źródło.
Szczególnie chodzi mi tu o wyższą średnicę, która w Grado potrafi ostro przyciąć. Doświadczenie swoje opieram niestety na bardzo złym zestawieniu jaki miałem wcześniej - Audinst hud-mx1 + Grado sr225i.
Stąd moje pytanie, o to co możecie polecić. Oczywiście zależy mi na zachowaniu charakterystyki Grado, ale z drugiej strony nie obraziłbym się gdyby miały więcej niskiego basu, a nawet trochę cofniętą górę. Słucham muzyki dosyć głośno i z dużą ilością sopranów. Wszystko akustycznie i raczej nieźle nagrane - jazz, blues, rock, klasyka.
Interesują mnie głównie konstrukcje DIY, bo jak się już przekonałem i zostałem dodatkowo utwierdzony w tym przekonaniu przez zawodowych konstruktorów audio, fabryczne konstrukcje do kwoty ok. 3000zł nie są w ogóle projektowane przez ludzi, a jedynie przez programy komputerowe, które kompletnie nie wykorzystują możliwości zastosowanych komponentów. Mam tu na myśli szczególnie wynalazki z ebay'a ze wschodniej Azji. Co kwartał pojawiają się nowe z najmodniejszymi komponentami! ;)
Byłem umówiony z Robertusem z AS na kupno DACa na AK4324, ale niestety kontakt się urwał.
Co możecie poradzić?