Temat (laptop+dac+wzm sluchawkowy+sluchawki) przewija sie czesto wsrod audiofili sluchawkowych,odtwarzacze CD sa juz ostro wypierane przez DAC ,ktore sa coraz lepsze,trzeba przyznac ze pliki wysokiej rozdzielczosci coraz czesciej sa kupowane i wymieniane przez audiofili,wszystko idzie w nowym dynamicznym kierunku.Dlatego ten temat jest bardzo interesujacy dla starszych jak i nowych adiofili,tor skladajacy sie z tych wymienionych elementow bedzie tez moim torem odsluchowym.Dlatego mozna bedzie wymienic doswiadczenia o poszczegolnych elementach tego toru,jaki najlepszy np. bedzie Laptop,DAC,WZM czy Sluchawki.Zadecydowalem sie na polaczenie laptopa po USB z DAC,pliki wysokiej rozdzielczosci sa prorytetem, mialem prawie dwa lata na zastanowienie sie,tyle potrzebowalem aby podjac wlasciwa decyzje.Odsluchy sprzetu i porownywanie w miare mozliwosci doprowadzilo do takiego a nie innego wyboru,decyzja podyktowana byla tez kupnem takiego sprzetu ,ktorego bedzie najlepszy stosunek jakosci do ceny,trzeba przyznac ze rynek jest tak obfity w sprzet ze czasami mozna dostac zawrotu glowy!
Pierwsza paczka dotarla do mnie z Polski,tak tam wlasnie kupilem wybrany DAC, ktory okazal najlepszy z wszystkich jakie mi proponowano,byl tak samo dobry jak te ktore kosztowaly duzo drozej np.(Antelope Zodiak Gold+Voltikus odpadl szybko),sprawdzilo sie ze sprzet profesjonalny to taki ktory nie ma za duzo wejsc,galek i nie potrzebnych dodatkow.
Taki okazal sie CALYX DAC 24/192+CLPS zakupiony z firmy GFmod,trzeba przyznac ze obsluga szefa firmy na najwyzszym poziomie,profesjonalna,rzetelna,szybka,wszystko zamowione przyszlo o czasie.
Sprzet ten zamowilem nowy ,dlatego ze cenowo jest on bardzo przystepny i tu nie bylo trzeba oszczedzac,kupilem tez kabel USB- GFmod Silver Red i Interkonekty GFmod Silver (analogowe,kierunkowe).
Drugiej paczki spodziewam sie w przyszlym tygodniu ,gdzie bedzie super wzmacniacz,czekam z niecierpliwoscia kiedy do mnie dotrze!!!!