Audiohobby.pl

LAPTOP+ DAC+WZM SLUCHAWKOWY+SLUCHAWKI

fallow

• 6457 / 6076
  • Ekspert
26-01-2013, 00:25
Zauwazylem tez pewna prawidlowosc, ze jak (co sie czesto zdarza) ktos zapewnia siebie i innych, ze jest mu tak dobrze z systemem lub ze znalazl juz to co mu odpowiada - to znaczy iz jednak potrzebuje te zapewnienia "spisac by staly sie bardziej rzeczywiste" :)))

Tez tak sobie pisalem jak mialem Grado GS1000. Jak sie jest tak wbitym Zibra, ze sie jezdzi do McGyvera a potem sie pisze, ze sie musi pojechac posluchac jakiegos innego kloca u Majkela - to nic w systemie takiego audiofila pewne na dluzsza mete nie jest :D:D Oczywiscie moze sie czesto wydawac, ze to juz koniec - ale firmy z branzy audio raczej nie bankrutuja jak grzyby po deszczu :)
McGyver chyba tez pod mostem nie mieszka :)))

Poza tym, to jest nieuleczalna choroba. Ja tez nie jestem przeciez zdrowy :) Bym tu nie siedzial.

zibra

• 812 / 5202
  • Ekspert
26-01-2013, 03:05
Ja zdrowy chyba. Nie mam zamiaru nic zmieniac, a ze dac kulawy to najpierw myslalem, ze nie, choc mysli byly ok. Jednak dac z wyjsciem na kondach dostal w dupe. Majkela dacow chce posluchac, a jakze, ale ja mniej wiecej wiem czego mi brakuje w tym aspekcie i do czego daze. Kwestia dogrania do reszty systemu, ktorego nie ruszam. Poza tym elementem naprawde mnie nie korci na zmiany i bede happy. Ty masz Fallow blisko to posluchasz jak bedziesz chcial. Wiece zmian nie bedzie.
A pogadac zawsze mozna:P
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

ogorek

• 855 / 5446
  • Ekspert
26-01-2013, 08:48
A jakich aspektów oczekujesz od DAC-a ? Bo ja mam obecnie dwa lekko odmiennie w naturze ale wydaje mi się, że obydwa bardzo transparentne i dające sporo frajdy.
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

ogorek

• 855 / 5446
  • Ekspert
26-01-2013, 08:58
@Mirku - 4 lata temu mogłeś wypożyczyć dowolnego Carrego ze Studio HiFi na Waliców (tak po prawdzie to z Audiosystemy - dystrybutora). Ja korzystałem z tej możliwości nagminnie (dziwne, że nie mieli mnie dosyć). Zostawiałeś depozyt i do tygodnia można było słuchać. W aspekcie słuchawek (ale gorszych jak twoje bo K701, HD600 i plebejskie HD595) wolałem SLi80. Do kolumn - już nie pamiętam ale ja mam tak, że wyższa cena mnie niepokoi i staram się znaleźć jak najwięcej plusów w tańszym sprzęcie - taką mam wadę.

Niestety od tych 4 lat (może 3-ech) wypożyczenie lampowych elementów jest praktycznie niemożliwe. Tłumaczą to zużywaniem się lamp ...

Zresztą to jest aspekt, który mnie mocno niepokoi - kiedy będziesz wiedział, że lampy w twoim urządzeniu wymagają regulacji biasu lub wręcz wymiany ?

Mam świra na punkcie stabilności urządzeń w dłuższym czasie -> stąd staram się mieć wszystkie kable ze srebra a wtyki powlekane srebrem.

Niektóre FadelArty były w niemczech konfekcjonowane na zamówienie i znam osobę, która naprawia takie kable miedziane (potrafią być skorodowane przy wtyku).
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

Muuhau

• 177 / 4571
  • Aktywny użytkownik
26-01-2013, 12:41
"znam takich, co jedli gówno na śniadanie!" ?!?
Człowieku, może Ty nie potrzebujesz sprzętu do słuchania muzyki, tylko ustawki z kibolami, żeby wyładować swoje wszystkie frustracje?
Internet jest przedziwnym miejscem, bo rozmawiają w nim ze sobą ludzie, którzy normalnie nawet by sobie "dzień dobry" nie powiedzieli.
Jak czytam wypowiedzi Mireczka, to mam wrażenie, że w realu by nam wszystkim zęby powybijał w obronie swoich prawd.
No ale być może snobizm jest początkiem każdej kultury. ?

mar.s

• 54 / 4732
  • Użytkownik
26-01-2013, 17:58
Szacunek za cierpliwosc Panowie. od jakiegos czasu sledze kilka watkow na forum i musze przyznac ze dzieki jednemu reszta ma ciezka przeprawe.
Pozdrawiam

ogorek

• 855 / 5446
  • Ekspert
28-01-2013, 10:29
>> mirek10, 2012-12-12 11:38:58
Udalo sie,wlaczony zostal program czyszczacy ,ktory byl juz w laptopie ,pracowal cala noc,plus 3razy restart i co pomoglo akurat to nie wiem, ale bylo skuteczne! pokazuje ze zajmuje tylko 1GB Memory i wolne jest 6.7GB,mozna zaczac wgrywac programy od nowa aby ruszyl moj tor,odetchnelem z ulga,mam obiecana pomoc w odpowiednim zainstalowaniu programow i sterownikow i wiem ze teraz to na pewno bedzie dobrze!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

http://technowinki.onet.pl/komputery/specjalisci-microsfotu-pomoga-powrocic-do-windowsa,1,5404081,artykul.html

Za 150 USD mozliwy jest downgrade do Windows 7. Ponoć różne są tego przyczyny (w większościn interface) ale ponoć też audio wypada na wielu urządzeniach lepiej z W7 niż W8. Ale może to tylko szukanie dziury w całym ludzi niezadowolonych z W8.

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
28-01-2013, 15:15
ogorek-wszystko dziala super,W8 dziala swietnie i wszyscy teraz przyznaja ze z audio zgrywa sie rewelacyjnie,ja mam i potwierdzam.Co do nowej wersji" Next generation JPLAY 5" rewelacyjnie dziala ten program,dwa razy lepiej technicznie,co mam na mysli? ze wszystko co mialo niedociagniecia jest poprawione i widac zmiane w obsludze, jak i lepiej i czysciej gra,bylo np. na 11.00h ,a teraz wystarczy 9.00h, tak aby gralo tak samo glosno!nie wiem bo sie na tym nie znam ,ale jest owiele lepiej!

fallow

• 6457 / 6076
  • Ekspert
28-01-2013, 15:34
Nie do wiary...

Gustaw

• Gość
28-01-2013, 15:43
>> fallow, 2013-01-28 15:34:01
Nie do wiary...

Wersja 6 JPlay będzie teleportować Pałac Kultury do Londynu a frytki będą zamieniane w złoto.

mirek10

• 1221 / 4606
  • Ekspert
28-01-2013, 16:32
Trzeba sobie kupic JPlay aby sprawdzic,tylko pelna wersje a nie ta testowa!wtedy sie przekonacie czy warto,tlumaczyl mi kolega co mi ta nowa wersje instalowal ze dziala to wszystko na innej zasadzie i dlatego jest tak sprawnie,teraz mam możliwość odsluchania plików wysokiej rozdzielczości bo dostałem od kolegi w celu przetestowania,zobaczymy jak działa sprzet z takimi plikami.

fallow

• 6457 / 6076
  • Ekspert
28-01-2013, 16:37
Mirek powiedz mi na cholere mam to kupowac jak na chacie system leci na linuxie ?

Sim1

• 1829 / 6070
  • Ekspert
28-01-2013, 16:42
Fallow, nie narzekaj, postaw sobie Windowsa na qemu i sprawdź jak działa jplay.

"Trzeba sobie jakoś radzić powiedział baca wiążąc buta dźdźownicą"

szwagiero

• 2240 / 6108
  • Ekspert
28-01-2013, 16:47
Mirek problem polega na tym, że Ty nie słuchałeś swojego sprzętu z żadnego innego playera...

fallow

• 6457 / 6076
  • Ekspert
28-01-2013, 16:51
Buaha ha haa... (tzecie ha wolniej) :)

A tak serio Mirek, to testowalem Twojego ukochanego J-Y jak to wczesniej pisales na jedynie slusznym systemie operacyjnym. Osobiscie nie dalbym zlamange feninga a dla Audiofilow ktorzy podchodza do sprawy  tak jak Ty to w ogole bym podniosl jego cene do 999 EURO. To oczywiscie w promocji do konca miesiaca (*) bo normalnie 1.399.

(*) Promocja odnawialna po 1 dniu kazdego nowego cyklu (**)
(**) Nowy cykl zaczyna sie po pierwszym dniu kazdego nowego miesiaca