Audiohobby.pl

ANTELOPE HI-END

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
27-04-2012, 17:10
nsk-przepraszam ze tak pozno odpisuje,ale najpierw musialem zadzwonic do tych kolegow z ktorymi sluchalem Gold,kiedy przypomnieli nazwy swoich wzm,to mala kartke zostawilem przy laptopie, a maly moj lobuz porwal i reszte zjadl,tak ze ponownie musialem dzwonic i przypomniec wszystko, tak wiec byly to-Musical Fidelity M1 HPA,Burson HA-160,Luxman P200,Rudistor BPX33,SPL Phonitor.Pierwszy i ostatni graly swietnie ,ale nie lepiej od GOLDA ,bynajmniej dla mnie, ich bym nie kupil, bo graly podobnie, tak jak sam GOLD z swoim wzm,ale juz Lampowca na lampy 300B/45 to bym widzial u siebie z checia.

ptx

• 651 / 6107
  • Ekspert
27-04-2012, 17:11
pytałem czy jeszcze ktoś oprócz ciebie miał możliwość posłuchania takiego układu wtedy miałbym bardziej miarodajny pogląd.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
27-04-2012, 17:20
ptx-rozumiem ciebie,ja sam chcialbym dowiedziec sie ,jakie zdanie maja inni audiofile,ale na razie nie widze posiadaczy tego sprzetu a szkoda.

asmagus

• 4439 / 5654
  • Ekspert
27-04-2012, 18:39
>> mirek10, 2012-04-27 09:35:41
asmagus-czytales i widzisz ze moje logo to( Mirek10 )i tak sie zwracaj,dalej udajesz glupka ze nie widzisz?

Mirku10 dlaczego usunięciem wpisów Frąckowiaka (schizofrenią zalatuje) okaleczyłeś swoje kochane dziecko tj. wątek elektrostaty? Taka konstrukcja podmiotowa Ci odpowiada?

Trzymaj nerwy na wodzy, inwektywy zostaw sobie na inną okazję.

szwagiero

• 2240 / 6107
  • Ekspert
27-04-2012, 22:34
>> mirek10, 2012-04-27 08:54:44
>Najfajniesze w tym wszystkim jest to, ze jestem osoba prywatna,mieszkajaca w UK,bez powiazan z firmami >,dilerami,sprzedawcami,nie dostaje pieniedzy za to co pisze,dlatego jako nieliczna osoba na tym forum reprezentuje >ten maly napis "niezalezne" czyli "niezalezny" znajdujacy sie pod" Audiohobby.pl".Kiedy zakladalem watek >"Elektrostaty"to taki np.SZWAGIERO pisal do moderatora,zamknac ten watek i to natychmiast(mozna sprawdzic i >tylko wlaczyc pierwsza strone), akurat watek Elektrostaty mial wspaniale zainteresowanie, az 5500 wpisow i byl >drugi w kolejnosci odwiedzin zaraz po watku "Sluchawki wysokiego lotu" zalozonego duzo wczesniej przez Piotra >Ryke,dlaczego teraz nie sa odwiedzane? to wszyscy wiedza!

1) piszesz, że nie dostajesz pieniędzy, za to, co piszesz - we wklejaniu reklamówek i robieniu zamieszania - jesteś dobry, myślę, że spokojnie możesz się zgłosić do Antelope żeby Ci odpalili jakąś dolę. Żeby ktoś Ci płacił za pisanie - tego sobie szczerze mówiąc nie wyobrażam, ale być może są jacyś ekstremiści w tej kwestii?

2) "jako nieliczna osoba na tym forum reprezentuje >ten mały napis "niezalezne" czyli "niezalezny" - uważasz, że 90% użytkowników tutaj jednak ma interes (materialny) w tym, żeby tu pisać? W tym momencie nie wiem czy obrażasz czy oskarżasz? Na pewno przeginasz!

3) "to taki np.SZWAGIERO pisal do moderatora,zamknac ten watek i to natychmiast(mozna sprawdzic i >tylko wlaczyc pierwsza strone)," - szkoda, że po wycięciu Twoich wpisów nikt nie jest teraz w stanie odczytać kontekstu mojej wypowiedzi w tamtym wątku. Sugerowałem usunąć temat z powodu totalnych kocopołów które tam wypisałeś, a które były nie do rozczytania dla normalnego człowieka. Teraz Twoje wypowiedzi wyglądają dużo lepiej, wtedy to była tragedia (mówię w tym momencie o pisowni, stylistyce, interpunkcji itd żeby była jasność). Tak więc z łaski swojej nie pisz mojego nicka krzycząc i nie przywołuj kwestii, które teraz są nie do sprawdzenia dla postronnych osób (dzięki Tobie!).

4) co do popularności wątku "Elektrostaty" to świetnie, że się tym tak brandz...sz ale zupełnie nie widzę powodu. Ten wątek nie dzięki Tobie był tak popularny! No chyba, że publika idzie tam, gdzie można się pośmiać i tam, gdzie jest kontrowersyjnie - co zresztą widać również po tym wątku.

General Daimos

• 65 / 4627
  • Użytkownik
28-04-2012, 11:22
Miałem okazję słuchać kilka dni temu Zodiaka Gold w zestawieniu z HD 800, GS 1000i, PS 1000 i Ultrasone edition 10 + Wadia 861SE - śmiech na sali Panowie. Jeśli planujecie zakup to proponuję udać się za te pieniądze na zagraniczną wycieczkę.

Ged

• 1723 / 6107
  • Ekspert
28-04-2012, 11:29
Generale, czy zechciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź ? Zacznij od tego które słuchawki z wymienionych Ci najbardziej pasują. Potem napisz proszę co było nie tak z Zodiakiem ("śmiech na sali"), a następnie w porównaniu z czym (rozumiem, że były to wzmaki słuchawkowe) poległ Zodiak.
Z góry dziękuję
Włodek

General Daimos

• 65 / 4627
  • Użytkownik
28-04-2012, 11:29
PS: Koledze Mirkowi doradzam mały detoks (delikatnie mówiąc) bo widzę, że z wątku zaczyna nam się robić "jądro ciemności".

General Daimos

• 65 / 4627
  • Użytkownik
28-04-2012, 11:54
Dla porównania na stole była jeszcze Wadia 151 powerdac mini oraz SPL Phonitor. Najbardziej podobały mi się GS1000i (pomimo, że miały gorszy bas niż PS 1000) oraz HD800. Lepsza rozdzielczość i ogólnie większa przyjemność z odsłuchu na tych słuchawkach. Reszta nauszników też grała miło, ale w moim odczuciu nie tak dobrze jak wymienione wcześniej ( w ogóle nie jestem fanem ultrasonowego grania a w szczególności e10).

Jeśli chodzi o Zodiaka nie bardzo wiem co mam napisać na jego temat. Porównując z SPL\'em to zupełnie inna szkoła grania, mniej przestrzennie i detalicznie a to cenię sobie najbardziej - poprostu nie podobało mi się i tyle. Żeby nikogo nie urazić napiszę, że słuchając SPL\'a też nikt nie dostał orgazmu.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
28-04-2012, 12:00
Dwa lata temu kiedy zawitalem na te forum ,najbardziej zaskoczylo mnie paru "pajacow"piszacych w nim,najwazniejsze bylo dla nich szykanowanie za wszelka cene nowych piszacych audiofili,najistotniejsze bylo cos znalesc w danej osobie ,aby sie posmiac,pajacowanie bylo ich trescia zycia na tym forum,nigdy nie odniesli sukcesu zakladajac jakis watek.Dziwne, ale do dzisiaj nie wyrosli z tego,jak widac nawet proszenie aby nie pisali w danym watku nie pomaga, bo wszystko robia aby dany watek storpedowac i to jest ich jedynym celem,wspolczuje im z calego serca.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
28-04-2012, 12:21
General Daimos-ciekawe masz uwagi odnosnie Zodiaka,nie podobal sie tobie, trzeba to uszanowac,tylko dlaczego nie slysze ze sluchales z laptopa po USB? a z jakiejs Wadi,przeciez dokladnie napisalem ze Gold tylko w takim polaczeniu z USB  z plikami wysokiej rozdzielczosci jest super,bo w innych polaczeniach jest bardzo przecietny.Tak ze uwagi do mojej osoby pozostaw dla siebie,ja szukalem najlepszego DAC po USB grajacego z laptopa, ktory ma wzm sluchawkowy i bedzie w tym zestawieniu najlepszy.Wedlug mnie nie ma obecnie lepszego sprzetu,oczywiscie byly duzo lepsze DAC od GOLD ,ale bez USB lub bez wzm sluchawkowego ,a jak juz cos mial z tych wymienionych funkcji to byly slabe i to wszystko.

pastwa

• 3828 / 6105
  • Ekspert
28-04-2012, 12:59
>> mirek10, 2012-04-28 12:21:36
\'\'...przeciez dokladnie napisalem ze Gold tylko w takim polaczeniu z USB z plikami wysokiej rozdzielczosci jest super\'\'

Mirku, odpowiedz mi, ile posiadasz nagran w domu, ktore sa wysokiej rozdzielczosci (24/196), no i co zrobisz ze swoja dotychczasowa plytoteka (zakladam, ze jest takowa i ze sa to normalne plyty cd) ?

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
28-04-2012, 13:35
pastwa-cala  stara plytoteke oddalem swojej corce w prezencie,zostawilem sobie tylko pare plyt i uzywam w samochodzie,odsluchy przeprowadzalem nie ukrywam kozystajac z uprzejmosci kolegow posiadajacych  sprzet i pliki wysokiej rozdzielczosci i to oni mnie ucza ,co z czym sie je!

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
29-04-2012, 09:34
Osluga Antelope   http://www.6moons.com/audioreviews/antelope/zodiac.html i pare ciekawostek odnosnie tego sprzetu,osprzetu i kabli USB,przyznam sie ze jeszcze duzo trzeba poczytac ze zrozumieniem aby zaskoczyc na czym polega zastosowanie tych zegarow w tym nowoczesnym sprzecie,najwazniejsze jednak jest to, aby audiofile byli zadowoleni z jakosci grania!

Wojtek__

• 26 / 4657
  • Użytkownik
29-04-2012, 10:18
mirek10
Przepraszam że się wtrące, ale jednej rzeczy nie rozumiem. W wielu miejscach podkreślałeś że wzmak na 300B to będzie to, a tu przymierzasz się do Antelope które dobre jest ale ma się do dzwięku z 300B jak nie powiem co do czego. Jeżeli tak bardzo chcesz dźwięku 300B to kupowanie Antelope jest według mnie bez sensu, po miesiącu lub dwóch albo po kilku kolejnych odsłuchach urządzeń lampowych będziesz się krzywił na dzwięk z tranzystora (wniosek na podstawie doświadczeń własnych).