Cześć,
Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem zestawu stereo, który podpiąłbym do EMU 0404 PCI. Obecnie słucham muzyki z Beyerów DT 990 Pro podłączonych do wzmacniacza Holdegrona. Korzystam z tego połączenia od 3 lat i bardzo sobie je chwalę, stąd też moje obawy - czy wydając np. ~2000 zł na monitory aktywne czy kolumny podstawkowe mogę liczyć na brzmienie podobnie szczegółowe, jak to, które dają mi słuchawki Beyerdynamic. Na tę chwilę wybór zawęziłem do KRK RP6 G2 (lub RP5 + dedykowany subwoofer) i Usher S-520 + wzmacniacz. Drugi zestaw na pewno byłby droższy ze względu na konieczność dokupienia dobrego wzmacniacza, a poza chyba uboższy w niskie tony z uwagi na mniejszy głośnik, ale z drugiej strony - co przecież tak "audiofilskie" :) - Ushery trochę lepiej wyglądają.
Czy powinienem rozważyć jeszcze zakup innych monitorów / kolumn albo powiększyć budżet, żeby zbliżyć się do jakości brzmienia DT 990? Wiem, że to inny sprzęt i charakterystyka, ale może mimo wszystko zasadne jest wprowadzenie pewnych porównań. Muzyka, której słucham, to przede wszystkim elektronika (przeróżna - downtempo, 2-step, 'idm', deep house, synth-pop etc.), rock i indie.