Note :Z całym torem za 1500 może być krucho...
Ale teraz na allegro jest aukcja beyerów dt880, powystawowych z gwarancją. cena dojdzie do ok. 800 zł
Lubię jazz, rock (soft i hard) i utwory z akompaniamentem smyczkowców.
Może po prostu przedstawię jak składałem mój system. Może coś Ci pomoże. Masz tu przedstawioną "ewolucję" mojego systemu.
Z moich doświadczeń najlepszymi dla mnie są dt880pro.
Słuchawki : w przeciągu półtorej roku miałem 4 modele : hd555 -> hd600 -> hd595 -> dt880pro
Wzmak : holdegron h1 -> hpa master od white bird amplification
źródło : Asus xonar ST -> V-dac od Musical fidelity
IC : Rafael\'s UP i Cyfrówka DIY na klotz ac110
Lampy do wzmaka : 2xe182cc philips, e88cc Mullard, 6n23, Philips SQ e88cc i 2x6n6p
czyli teraz mam : beyerdynamic dt880pro, hpa master, Rafael\'s UP, Cyfrowy IC i lampy
cena mojej obecnej konfiguracji :
nauszniki - 850 zł (promocja była ;D)
wzmak - 1000 zł
lampy : mullard 160 zł, reszta 150 zł
IC : 350 zł
DAC : 800zł
źródło : PC/jakiś CD
suma summarum : 2410zł
Ja bym na twoim miejscu zainwestował najpierw w Jakiś DAC i beyerdynamic\'i dt880pro albo edition 250Ohm(te 30ohm podobno niewypały) / beyerdynamic dt150 kolega ma i się zachwyca, mimo, że ja ich nie lubię (konstrukcja zamknięta). Potem dokupić wzmak, może być moonlight (tranzystor) od @majkela albo ww. hpa master + koniecznie lepsze lampy, potem kabelki. Możesz też iść w używane, to taniej wyjdzie.
Dodam tylko, że do tego co mam teraz dochodziłem rok, a to brak kasy i trzeba dozbierać, a to wydatki, a w końcu student kombinować umieć musi xD