Cześć
Załatwiłem się na amen ostatnim ŚSS (Śląskim Spotkaniem Słuchawkowym) u fallowa. Nie mogłem przestać myśleć o DT880Pro i w końcu je zamówiłem. Niestety musiałem się pozbyć obu (AKG K601 - audio i Koss UR-40 - PC) moich poprzednich słuchawek by kasy starczyło.
UR-40 poszły szybciej więc spróbowałem pograć na PC na K601. Porażka. Cicho! Na dodatek K601 grają tak głośno na zewnątrz ze aktywował mi się mikrofon :/ DT880 mają jeszcze wyższą impedancję. Będzie tylko ciszej.
Chciałbym zatem w niedalekiej przyszłości nabyć słuchawki, niedrogie, ale też i nie gorzej grające od UR-40 do PCta. Najchętniej z mikrofonem. Ponieważ jestem już niestety spaczony dobrym brzmieniem byle słuchawkami się nie zadowolę.
Chciałbym by słuchawki były:
- z mikrofonem
- dobrze brzmiące stereo (żadne tam wynalazki 5.1), nie zmulone, mają być jasne! (góra pozwala lepiej lokalizować kierunki), ale też nie dla 'bassheada'
- WYGODNE!
- lekkie,
- otwarte lub półotwarte (po to by się słyszeć jak mówię do mikrofonu)
- w miarę niskiej i płaskiej impedancji by napędzić to z karty dźwiękowej komputera
Myślałem o StealSeries Siberia II. Mają bardzo dobre opinie. Może ktoś ich słuchał i może porównać do czegoś? A może inne typy?
A może po prostu kupić/zrobić jakiś niedrogi wzmacniacz do PCta i pogonić DT880? Choć z drugiej strony trochę szkoda mi ich ciorać przy PC :/