Lancasterze,
Mamy tutaj 3 sprawy:
Pierwsza to kondensatory w torze zasilania czyli wspomniane Audiophiler MKP (czerwone)
Druga to kondensatory wejściowe dla toru cyfrowego po gnieździe wejściowym.
Trzecie wyjściowa przed gniazdami RCA czyli po całym torze.
Ja zmieniłem wyjściowe po bezpośrednim porównaniu z Jupiterami. Jupitery mają blaszki aluminiowe a Duelundy miedziane. Zmiana jest odczuwalna. Dźwięk na Duelundzie jest łagodniejszy, bas mniej poluzowany. Dodatkowo dochodzą inne właściwości poszczególnych kondensatorów ale w to się nie zagłębiam bo nie jestem elektronikiem. Miałem możliwość zrobienia testu i wybrałem Duelundy / droższe ale to podobny przedział cenowy do Jensenów itp..
Odnośnie kondensatorów w zasilaniu to zakładam, że sam konstruktor wybrał je raczej świadomie:
"We use only electrolyte-less supplies for L6, we use MKP caps which for power supply section are obscenely expensive, bulky and inconvenient but the MKP is 100X faster and less noisy than any electrolyte even black gate. MKP as power reservoirs are a whole different ball game than electrolytes. This gives us super pure sound and ultra dynamic response to power requirements. Not to mention longevity: the MKP will outlive any electrolyte by 50 years.
"
Kondensatory w tych dac\'ach zmienia się nie tyle żeby było lepiej a inaczej. Stockowe są bardzo dobre, ale zawsze może dopasować trochę dla siebie charakter grania.