Odpowiadasz na wpis
>> asmagus, 2010-12-16 11:52:28
Sennheiser - hi-end i wykwint, postęp technologiczny. Przetwornik z "dziurką" najbardziej zaawansowany technologicznie - HD800. NIe robi tego dla nich żaden foster ani inny podwykonawca. Co z tego skoro D7000 podobają mi się bardziej? Mam sobie kupić HD 800 bo są zaawansowane technologicznie i ktoś uznaje je za high-end ;) Gdybym musiał "obejść" się słuchawkami do 1 kzł. nabyłbym Shure srh-840 i byłbym szczęśliwy. Jako, że mogłem sobie pozwolić na więcej nabyłem, w efekcie poszukiwań o średniej skali, oszukane i nie high-endowe D7000 i też jestem szczęsliwy.
---
Asmagus przepraszam ze jestem taki czepialski :)) ale nie bylo tak, ze to HD800 strasznie Ci sie podobaly ale kupiles Denony bo byly zamkniete ;) ? Porownywales potem D7000 do HD800 ?
Wpsialem "Asmagus HD800" w google :))
Odpowiadasz na wpis
>> asmagus, 2010-07-30 15:36:18
Dzięki Johnowi słucham HD 800 - wspaniałe słuchawki, niesamowicie detaliczne. Najbardziej podoba mi się w ich dźwięku analityczność rozumiana jako idealna separacja poszczególnych instrumentów, głosów i to "wyjmowanie" wiodącego wokalu/instrumentu na pierwszy plan.
Największa wada, są niesamowicie głośne na zewnątrz, grają jtak głośno dla otoczenia jak głośniki Logiteha, które mam na biurku :(
>> asmagus, 2010-07-30 15:55:21
HD 800 to najlepsze słuchawki jakie w życiu miałem na głowie... ale nie miałem Staxów, Yamah, T1, PS1k, K1000, R10 więc się nie znam. Bardzo smutny jest fakt, że w mieszkaniu nie sposób ich używać w nocy. Otwarte jest nie tylko miejsce za przetwornikiem ale i wokół niego czego na zdjęciach nie widać. Wszystko co nie "wleci" do ucha odbija się i "wylatuje" budzić domowników. Z drugiej strony słychać każdy szept, skrzp itd. nie oddzieli się w nich człowiek od otoczenia.
>> asmagus, 2010-07-31 11:50:21
Napaliłem się na HD 800 i sonicznie to jest świetny wybór jednak cierpię przez to jak głośne są dla otoczenia. Normalnie słucham muzyki tylko nocą. Z HD 800 to jest prawie niemożliwe w moich warunkach :( Chyba jestem skazany na konstrukcje zamknięte.