misiomor, moze w takim razie dla uproszczenia i audiofilizacji przedsięwzięcia zrezygnuję z regulacji fazy.
Jak bys widział taki sub ?
Pytam w kontekscie Tesli ARZ6608 która sama z siebie ma qts ok 1, po zabudowaniu w 10l z tego co mówił znajomy ok 2 :-) a po elektrycznej korekcji(filtr na TL072 chyba) gorki spowodowanej dobrocią bas schodzi sobie poniżej 50Hz i jest to bas uważam bardzo dobrej klasy.
Nie chciałbym się pchac w wielką obudowę, myslę o wyciśnieciu maxa tą metodą z mozliwie kompaktowej skrzynki. dlaczego mała ? A bo będzie sztywniejsza od wielkiej budy, moim zdaniem ładniejsza no i do tego dzieki takiemu podejsciu pierwszy raz usłyszałem naprawdę OK bas z systemu aktywnego(wcześniej bardzo mi sie podobał w monitorach APS ale nei na tyle, zebym sie na coś takiego rzucał....a w porównaniu z 30cm głośnikiem w obudowie zamknietej pędzonym przez lampę byl i tak niestety słabszy)
W tym przypadku nie mam większych "ale"....moze skala nei jest jakaś absolutna, ale w końcu głośnik Tesli teoretycznie się nie nadaje do takich zabaw.