Dzięki za info chłopaki
Miałem cs 300x i 300 i teraz mam 600 - porównanie ... hm trudne - wszystkie 3 b. dobre - kupiłem 600 z ciekawości - nie stać mnie na nią ale - nie mogłem się powstrzymać aby nie sprawdzić. ... choroba się kłania... (lekarza help...)
600 - gra z 3 lebenów - największym dźwiękiem - rozmach scena stereofonia są dużo lepsze niż na 300 za to wydaje się ciut mniej dynamiczna od mniejszych braci - ale nie porównywałem na tych samych głośnikach - niedługo to uczynię wiec kwestia dynamiki może ulec zmianie
Mam do 600 lampy standardowe sovteka 6l6gc i kt77 golden lion - rzeczywiście barwa na kt 77 jest super (co by było jakby zaaplikować el34 mullarada...)
Plusem 600 jest to że można do niej wsadzić lampy kt88,kt77,kt66,6l6gc,6550,el34 i 350B - zabawy na lata - jak ktoś ma gruby portfel - dla mnie to osobiście minus - bo pewnie będę kombinował ...
Co byście z lampek doradzili - najchętniej kupiłbym jakieś grające szybko i przejrzyście - ponieważ mam CDP 07 Lectora MKIII na nos-ach mullarda i od niego mam piękne wypełnienie środka - więc zależy mi na poprawie skrajów pasma... ale problemem jest to że te lampy muszą się zmieścić z kratką ochronną do lebena - mam małe dziecko w domu...
Swoją drogą wyczytałem w necie - użytkownicy 600 bardzo sobię chwalą wymianę lamp sterujących na sylviane 6cs7 - wiecie może gdzie takowe można dostać - jakąś dobraną kwadrę
acha - leben ma autobias...