jednak CHYBA pozostanę przy słuchawkach otwartych, jak się nie sprawdzą to pójdą do ludzi - dlatego też chcę kupić sprzęt raczej używany, żeby nie mieć niepotrzebnej straty z tytułu tego, że kupię nówkę i po miesiącu odsprzedam stówkę taniej jako używkę.
koss porta - odpada
hd 555+holdek - ok, zapamiętane
380Pro+holdek - też zapamiętane na wypadek gdyby otwarte się nie sprawdziły
srh840 - pomijając, że zamknięte, to za mniej niż 550 nie kupię. ewentualnie 440, jeśli pójdę w zamknięte
tak naprawdę problemem nie jest wybór słuchawek. w okolicach 3 stówek i przy kupowaniu od uznanej firmy prawie każde będą dobre a które lepsiejsze to już kwestia zbyt indywidualne, żeby na 100% ją dopasować internetowo.
zakładam, że jeśli mi się nie spodobają, to je po prostu sprzedam i kupię inne w podobnej cenie.
problemem jest zestawienie jakie słuchawki z jakim wzmacniaczem i z jakim źródłem dźwięku, bo sam zestawu nie zrobię, a nietrafiony element wiecie jakich szkód potrafi narobić.
reasumując na tą chwilę dla otwartych mam:
hd 555 + holdek + jakie źródło?
a może wcale nie bawić się w zestaw słuchawki za 3 stówki, wzmacniacz za 3 stówki, źródło za stówkę, tylko słuchawki za 3-4, źródło za 3-4? jakiś marantz, rotel, hk czy denon? jakie jest wasze zdanie?