Tak jak pisałem, na szerszą opinię trzeba poczekać, to nowiutkie słuchawki i nie wiadomo czy ich dźwiek zmienia się po wygrzaniu czy nie, jedne potrzebują 10 godzin, inne 100 a jeszcze inne 500. Wygrzewam je na "lekkim ogniu" od wczoraj.
Jedno mogę w tej chwili napisać, mają fantastyczną linię basową. Nie jest to bass dla "bashedów" ale w porównaniu do AKG czy Sony 7509 HD jest imponujący, schodzi nisko, ma impakt ... mam nadzieję, że to nie zniknie pow wygrzaniu :)
Co do wygody jeszcze kilka uwag:
GMP 8.35 D cisną mnie w głowę, dokładniej uciska mnie pałąk na czubku głowy - gdy "podniosę" go tak by głowy nie dotykał jest lepiej ale słuchawki wtedy lekko się opierają na uszach czego osobiście nie lubię. Może gdy ktoś ma włosy dłuższe niż kilka milimetrów pałąk nie przeszkadza.
GMP 435 S - bardzo, bardzo, bardzo wygodne - minusy konstrukcj sa tylko 2, jeśli masz małą główkę słuchawki nie będą dobrze dolegać, będą luźne i nie da się nic z tym zrobić chyba, że ... zastosowanie grubszych padów pomoże - sprawdzę; kabel jest bardzo sztywny. Plusy jednak zdecydowanie przeważają - podtrzymuję po nocy spędzonej z tymi słuchawkami opinię, że są najwygodniejsze ze wszystkich, które miałem przyjemność wkładać na głowę i jeśli ktoś ma normalną lub dużą głowę będą bardzo, bardzo wygodne.