Widząc pręzny wątek o magnetofonach podjałeem decyzję o zakupie uzywanego decka dobrej klasy . Oczywiście kiedyś miałem takowego , był nim Technics RS-B 965 niestety sprawiał on wiele kłopotów wciągając co jakiś czas taśmę z kasety .... dopiero 5-6 wizyta w serwisie wyleczyła go z tej przypadłości , po pojawieniu sie nagrywarek CD został sprzedany .
Wracając do tematu doszedłem do tego momentu ,ze postanowiłem znów spróbować z kacetami i to w wersji zwykłej CC oraz DAT . Pojawiają sie na ebayu okazje zakupu dobrej klasy decka , znalazłem parę ( wiadomo ,ze Dragony nie wchodzą w grę ze względów finansowych - nie chcę wydawać na poczatek prawie tysiaca euro ): na AKAI GX - 95 , AKAI GX -75 , ONKYO TA 2570 ,Onkyo TA-2850 , DENON DRM-800 A , Yamaha K-640 ,Yamaha KX-690, Aiwa Excelia XK-009 , Kenwood KX-9010 , Nakamichi CR-3E jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to proszę je podać
Oczywiście są to aukcje , na jakiej kwocie skończą sie nie mam pojęcia , ale ma pytanie : co zwarto kupić i ile takie decki są warte ?? , jak wygląda trwałość elektroniki , trwałość głowic , awaryjność ?
Poradźcie także jakim DAT-em się zainteresować - z tym nie miałem żadnej styczności jaki model brać pod uwagę ? nna co zwracać uwagę ??
Pozdrawiam i dziękuję