Chciałbym prosić o pomoc przy doborze słuchawek i wzmacniacza który będzie z nimi współpracować - w tej materii jestem zupełnie zielony i chętnie zdam się na bardziej doświadczone osoby :).
Niestety temat słuchawek był zaniedbywany na rzecz reszty systemu audio w domu ,ostatnio postanowiłem w związku z okolicznościami zakupić słuchawki i wzmacniacz do nich .
Może opisze swoje oczekiwania co do sprzętu by łatwiej było coś zaproponować :
- Słuchawki będą wykorzystywane tylko w domu , źródło na razie MARANTZ CD17 mk 2 i w przyszłość gramofon ( zakup zaplanowany w okolicach czerwca ) .
- Preferencje muzyczne : od klasyki poprzez okolice MOLVAERA , przez ARCANĘ , DEAD CAN DANCE , RIVERSIDE do METALU - więc szeroko .
- Oczekiwania co do sprzętu : relaks - czyli raczej nic co bedzie zbyt natarczywe w brzmieniu , ale nie ma też być zamulone z ciągnacym sie basem . Raczej coś selektywnego , detalicznego z odrobiną ciepła ( lampa ? ) wiernie oddającego realizację płyty .
- koszty - najważniejszy jest stosunek jakości do ceny - około 2000 pln ( z tym ,ze rozważę także większą kwotę nawet o 100% )
Dziękuję za pomoc i zrozumienie :)
PS jeśli temat taki już istnieje to prosze moderatora (admina ) o podpięcie mojego tematu do niego