Ja miałem dość długo Cordiala CPK coś tam w CAL! i o ile na początku byłem zachwycony barwą, o tyle później kłuł mnie w uszy brak faktury i kosmatości dźwięku, która występuje w naturze, a Conducfil 3014 odtwarzał ją nader dobrze. Nie wiem jak się ma do tego CMK422, nie próbowałem. Kabel podwójny zawsze jest bardziej sztywny niż dwa pojedyncze wepchane w jeden oplot, bo nie ma możliwości obracania się kabli względem siebie. 3014 jest z wierzchu śliski, a nie gumowy, więc to rekompensuje jego sztywność.
@mirhon. Brązowy na sygnał+, biały i ekran na pin masy w XLR, z drugiej strony brązowy na bolec RCA, biały i pin GND na masę RCA.
@lancaster, to że, coś słychać bardziej nie znaczy, że zostało to przekazane w sposób bardziej dokładny. Ja porównuję kabel do braku kabla. Jeśli jest inaczej, to jest mniej przeźroczysto, nie ważne, czy oklaski bardziej szeleszczą, czy mniej, niż w oryginale. Ma być tak samo. Kable Conducfila mają tę zaletę, iż przekazują wszystko, nie kaszanią ewidentnie niczego, a większą przestrzeń ja mogę mieć np. z IXOSa 104, ale ten kabel od neutralności wyraźnie odbiega. Większe źródła dźwięku mogę mieć z Neotecha, przy tym szklistą i odchudzoną barwę. Słodszą średnicę i uboższą fakturę z Van den Hula. Tu a propos - Cordial to taki Van den Hul dla ubogich, także dźwiękowo. :) Świetne kable robi Acrolink. Poznałem 6N-A2400II i 7N coś tam RCA analogowy. Ten ostatni wypadł jaśniej i swobodniej od Conducfila 8896 z NYS-373, ale przepaścią tego się na da nazwać, a 6N-A2400II potrafi nie zagrać w ogóle tam, gdzie Conudcfil 8896 zagra. YMMV.
Chętnie sprawdzę jakiegoś gotowca na innym kablu i porównam, także z połączeniem "płytka w płytkę". Nie mówię, że nie ma lepszych od Conducfia. Mówię tylko, że ja na swoje potrzeby i sprzętu, jaki mogę przetestować lub zaoferować, nie muszę szukać dalej. Ot, wystarcza mi to, a co mogę usłyszeć, to wiem nie tylko z moich doświadczeń.
Na koniec taka dygresja - polecam zapoznać się z wykresami THD przetworników HD650. Następnie posłuchać ich przez kabel na Conducfilu 3014, a tenże kabel użyć też do np. HD600. Na HD650 słychać potencjał tego kabla bardziej niż na CAL!. Zresztą ja na dzień dzisiejszy lekko wolę HD438 firmowe niż CAL przekablowane.