>> Robeeert1, 2013-01-10 17:49:37
Miało byc tak,
A można coś więcej na temat tych zdrowych konkluzji, please?
Robercie , Włodku.
Po kilku dniach obcowania z systemem Orpheus , Stax 009 ,007BL , Lambda Signature , 407,507 i 404, AKG K 1000, i kilku dynamicznych braci.
Wnioski jakie wyciągnąłem z tego spotkania są dla mnie budujące z prostej przyczyny Nie muszę już nic zmieniać w moim systemie.
Wiemy ile trzeba dać za kosmos -czytaj system Orpheusa , to zmusza do tego aby zbudować pewną listę opartą na stosunku jakości do ceny zestawu , mało kto o tym pisze choć kiedyś takie rankingi były na porządku dziennym w magazynach audio,(pracuję nad tym).
Inne statystyki są jasne i trudno polemizować z gustami użytkowników (osobiste preferencje każdego z nas).
Słuchałem też 007BL ,507,404,407i Lambd poprzez Stax SRD-7Mk2 i wzmacniacz McIntosh MA7000 grało to bardzo pozytywnie, właściciel wymienił w tym SRD kilka rzeczy ale nie wnikałem dokładnie , ciekawie brzmiało, ale nie aż tak ciekawie żebym miał na taki zestaw parcie.
Za kilka tygodni będziemy mieli jeszcze do dyspozycji Staxowe Omegi czekam na ten odsłuch.
Podsumowując napiszę tak , uspokoiłem się i nic nie wpłynie na to abym zrobił w swojej stajni rewolucję, tak owszem będą małe zmiany ale tylko po to aby nie wiało rutyną :)
Pozdrawiam wszystkich
Marek
d(-_-)b MAG